Лайм

Що приготувати з айви на зиму: рецепт смачного та ароматного варення

Поекспериментуйте на дозвіллі

Для деяких господинь приготування заготовок на зиму є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже зробили кілька баночок варення з інжиру, закрийте також з айви. theLime підібрав простий рецепт.

Читайте також: Рецепт варення з гіркого перцю набирає популярності: його їдять як соус до м'яса.

Фото: instagram.com/gotovimsnatali

Інгредієнти: айва (1 кг), цукор (1 кг), вода (1 склянка), лимонний сік (2 ст. л.).

Приготування:

Спочатку приготуємо сироп. Ставимо на плиту каструлю з водою і до неї додаємо цукор, ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Проварюємо декілька хвилин після закипання.

Тим часом миємо айву, розрізаємо її та нарізаємо тонкими скибочками. Робити це потрібно швидко, тому що вона має властивість темніти через великий вміст заліза.

Читайте також: Швидка консервація на зиму: як зробити густе варення із груш, щоб вони не розварилися.

Викладаємо скибочки айви в сироп, чекаємо, доки все разом закипить і зменшуємо температуру до мінімуму. Додаємо лимонний сік чи кислоту. Проварюємо приблизно 1-2 години.

Тим часом підготуємо банки та кришки для варення. Для цього найбільше підходять маленькі баночки (0,5 л, 0,7 л, 1 л). Ємності потрібно оглянути важливо, щоб на них не було дефектів. Відібрані банки слід промити в гарячій воді і з додаванням соди або засобу для миття посуду. Потім ємності ще раз промиваємо під проточною водою та стерилізуємо. Для цього їх потрібно помістити в гарячу духовку на 5 хвилин. Також для стерилізації можна використовувати мікрохвильову піч: наливаємо в кожну банку трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо близько 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

Розкладаємо варення в банки та закриваємо герметично кришками. Накриваємо пледом або ковдрою до повного остигання.

Цікаві новини для вас:

  1. Мариновані сливи будуть готові лише за один день: популярний рецепт на зиму.
  2. Як закрити на зиму густе желе із чорної смородини: простий рецепт без загусників.
  3. Вишні у власному соку зберігають форму та насичений смак: рецепт на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні