Для деяких господинь приготування заготовок на зиму є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже зробили кілька баночок варення з інжиру, закрийте також з айви. theLime підібрав простий рецепт.
Читайте також: Рецепт варення з гіркого перцю набирає популярності: його їдять як соус до м'яса.
Інгредієнти: айва (1 кг), цукор (1 кг), вода (1 склянка), лимонний сік (2 ст. л.).
Приготування:
Спочатку приготуємо сироп. Ставимо на плиту каструлю з водою і до неї додаємо цукор, ретельно перемішуємо, щоб усі кристали розчинилися. Проварюємо декілька хвилин після закипання.
Тим часом миємо айву, розрізаємо її та нарізаємо тонкими скибочками. Робити це потрібно швидко, тому що вона має властивість темніти через великий вміст заліза.
Читайте також: Швидка консервація на зиму: як зробити густе варення із груш, щоб вони не розварилися.
Викладаємо скибочки айви в сироп, чекаємо, доки все разом закипить і зменшуємо температуру до мінімуму. Додаємо лимонний сік чи кислоту. Проварюємо приблизно 1-2 години.
Тим часом підготуємо банки та кришки для варення. Для цього найбільше підходять маленькі баночки (0,5 л, 0,7 л, 1 л). Ємності потрібно оглянути – важливо, щоб на них не було дефектів. Відібрані банки слід промити в гарячій воді і з додаванням соди або засобу для миття посуду. Потім ємності ще раз промиваємо під проточною водою та стерилізуємо. Для цього їх потрібно помістити в гарячу духовку на 5 хвилин. Також для стерилізації можна використовувати мікрохвильову піч: наливаємо в кожну банку трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо близько 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.
Розкладаємо варення в банки та закриваємо герметично кришками. Накриваємо пледом або ковдрою до повного остигання.
- Раніше ми розповіли, як закрити на зиму варення з аґрусом та апельсином.
- Читайте також на theLime старовинний рецепт вишневого варення без кісточок.
Цікаві новини для вас:
- Мариновані сливи будуть готові лише за один день: популярний рецепт на зиму.
- Як закрити на зиму густе желе із чорної смородини: простий рецепт без загусників.
- Вишні у власному соку зберігають форму та насичений смак: рецепт на зиму.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.