Літо – найкраща пора року, адже тільки в цей час є така величезна різноманітність фруктів та ягід. І якщо ви хочете насолоджуватися ними восени і взимку, спробуйте зробити варення або джем, наприклад, з полуниці з бананом або різні варіанти зі смородини. theLime підготував також простий рецепт грушевого варення з агар-агаром.
Читайте також: Ароматне і густе: як закрити на зиму варення з аґрусом та апельсином.
Інгредієнти: груші (1,5 кг), харчова сода (2 ст. л.), цукор (500 г), вода (300 мл), лимон (0,5 шт.), паличка кориці, лимонна кислота (1/3 ст. л.), агар-агар (1/3 ст. л.).
Приготування:
Для приготування смачного варення фрукти потрібно промити в проточній воді та нарізати однаковими шматочками, не забуваючи видалити серцевину з насінням. Шкірку можна не очищати, якщо вона м'яка.
Щоб груші не розварилися та не перетворилися на кашу, їх необхідно спочатку замочити на 5-6 годин у розчині 2% харчової соди. Приготувати його з розрахунку на 1 л води 1 ст. л. соди.
Читайте також: Як зробити смачне вишневе варення з желатином: простий рецепт на зиму.
Тим часом підготуємо банки та кришки для грушевого варення. Для цього більше підходять маленькі баночки (0,5 л, 0,7 л, 1 л). Ємності потрібно оглянути – важливо, щоб на них не було дефектів. Відібрані банки слід промити в гарячій воді і з додаванням соди або засобу для миття посуду. Потім ємності ще раз промиваємо під проточною водою та стерилізуємо. Для цього їх потрібно помістити в гарячу духовку на 5 хвилин. Також для стерилізації можна використовувати мікрохвильову піч: наливаємо в кожну банку трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.
Через зазначений проміжок часу ретельно промиваємо груші від соди.
У глибокій каструлі варимо сироп: у воду висипаємо цукор, ретельно перемішуємо, додаємо половинку лимона, паличку кориці та нарізані груші. Варимо приблизно 20 хвилин на сильному вогні. Потім додаємо лимонну кислоту та агар-агар, варимо ще 7-10 хвилин.
Розливаємо гаряче варення з груш у підготовлені банки, герметично закручуємо кришками і чекаємо, поки воно охолоне. Потім прибираємо консервацію в прохолодне місце до зими.
- Раніше ми розповіли простий рецепт варення з черешні без кісточок.
- Читайте також на theLime, як закрити на зиму варення з зелених волоських горіхів.
- Як закрити квашені помідори, щоб не перекисли до зими: рецепт у банках.
- Багато яблук та ніжне тісто: простий рецепт пирога, який варто приготувати замість шарлотки.
- Мариновані огірки, які розлітаються на ура: рецепт корнішонів по-польськи.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.