Лайм

Швидка консервація на зиму: як зробити густе варення з груш, щоб вони не розварилися

Зробити його простіше простого

Літо найкраща пора року, адже тільки в цей час є така величезна різноманітність фруктів та ягід. І якщо ви хочете насолоджуватися ними восени і взимку, спробуйте зробити варення або джем, наприклад, з полуниці з бананом або різні варіанти зі смородини. theLime підготував також простий рецепт грушевого варення з агар-агаром.

Читайте також: Ароматне і густе: як закрити на зиму варення з аґрусом та апельсином.

Фото: instagram.com/d.kulinariia

Інгредієнти: груші (1,5 кг), харчова сода (2 ст. л.), цукор (500 г), вода (300 мл), лимон (0,5 шт.), паличка кориці, лимонна кислота (1/3 ст. л.), агар-агар (1/3 ст. л.).

Приготування:

Для приготування смачного варення фрукти потрібно промити в проточній воді та нарізати однаковими шматочками, не забуваючи видалити серцевину з насінням. Шкірку можна не очищати, якщо вона м'яка.

Щоб груші не розварилися та не перетворилися на кашу, їх необхідно спочатку замочити на 5-6 годин у розчині 2% харчової соди. Приготувати його з розрахунку на 1 л води 1 ст. л. соди.

Читайте також: Як зробити смачне вишневе варення з желатином: простий рецепт на зиму.

Тим часом підготуємо банки та кришки для грушевого варення. Для цього більше підходять маленькі баночки (0,5 л, 0,7 л, 1 л). Ємності потрібно оглянути важливо, щоб на них не було дефектів. Відібрані банки слід промити в гарячій воді і з додаванням соди або засобу для миття посуду. Потім ємності ще раз промиваємо під проточною водою та стерилізуємо. Для цього їх потрібно помістити в гарячу духовку на 5 хвилин. Також для стерилізації можна використовувати мікрохвильову піч: наливаємо в кожну банку трохи води і вмикаємо найбільшу потужність, чекаємо приблизно 3-5 хвилин. Кришки кип'ятимо у каструлі з водою 10-15 хвилин.

Через зазначений проміжок часу ретельно промиваємо груші від соди.

У глибокій каструлі варимо сироп: у воду висипаємо цукор, ретельно перемішуємо, додаємо половинку лимона, паличку кориці та нарізані груші. Варимо приблизно 20 хвилин на сильному вогні. Потім додаємо лимонну кислоту та агар-агар, варимо ще 7-10 хвилин.

Розливаємо гаряче варення з груш у підготовлені банки, герметично закручуємо кришками і чекаємо, поки воно охолоне. Потім прибираємо консервацію в прохолодне місце до зими.

Фото: instagram.com/annashmelinka

Цікаві новини для вас:

  1. Як закрити квашені помідори, щоб не перекисли до зими: рецепт у банках.
  2. Багато яблук та ніжне тісто: простий рецепт пирога, який варто приготувати замість шарлотки.
  3. Мариновані огірки, які розлітаються на ура: рецепт корнішонів по-польськи.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали знаки Зодіаку, у яких найчастіше народжуються близнюки

Астрологи розповіли, що у Близнюків, Раків та Риб найчастіше народжуються близнюки

Ідеально до картопляного пюре: блогерка показала, як приготувати смачні мітболи у соусі

Як у домашніх умовах приготувати мітболи з фаршу у вершково-соєвому соусі, щоб урізноманітнити своє меню та здивувати близьких

Джинси кольору кокосового молока – актуальний тренд 2024 року: ідеї для стилізації

Стилістrf Юлія Попель розповіла про тренд 2024 року – джинси кольору кокосового молока, які можна поєднувати з будь-яким верхом та взуттям