Сезон збору врожаю та консервації добігає кінця, так що якщо ви не встигли запастися смачними заготовками на зиму, саме час виправити ситуацію. Можна закрити декілька банок компоту з кизилу або законсервувати смачні персики в сиропі. theLime підібрав також простий рецепт компоту з винограду на зиму.

Читайте також: Цей напій закривають замість звичайного компоту: рецепт домашнього живчика з яблук.

Фото: instagram.com/svet_lana_pishett

Інгредієнти на 1 банку 3 л: ягоди винограду (1/3 банки), цукор (200-250г), лимонна кислота (1/2 ч. л.).

Приготування:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Банки заздалегідь промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою, витираємо насухо. Стерилізувати не потрібно.

Виноград ретельно промиваємо у воді кілька разів. Виноград можна закладати в банки як гілочками, так і обірвавши ягоди. Кожну банку заповнюємо приблизно на одну третину ягодами.

Заливаємо виноград у банках окропом і залишаємо приблизно на 10 хвилин.

Читайте також: Як закрити натуральний яблучний сік у домашніх умовах: простий рецепт на зиму.

Потім зливаємо воду з ягід у велику каструлю, додаємо в неї цукор та лимонну кислоту. Ретельно перемішуємо, щоб усі кристали цукру розчинилися, та чекаємо, поки сироп закипить.

Розливаємо киплячий сироп у банки і закриваємо герметично кришками. Перевертаємо банки догори дном і обгортаємо теплим пледом або ковдрою до повного остигання. Потім прибираємо виноградний компот у темне прохолодне місце до зими.

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт варення з гіркого перцю набирає популярність: його їдять як соус до м'яса.
  2. Шпундра – українська страва із свинини у буряковому квасі: як її готувати.
  3. Підходить для борщу та салатів: як приготувати соковитий маринований буряк на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.