Лайм

Рецепт ароматного виноградного компоту на зиму: консервувати можна без стерилізації

Закрийте декілька баночок

Сезон збору врожаю та консервації добігає кінця, так що якщо ви не встигли запастися смачними заготовками на зиму, саме час виправити ситуацію. Можна закрити декілька банок компоту з кизилу або законсервувати смачні персики в сиропі. theLime підібрав також простий рецепт компоту з винограду на зиму.

Читайте також: Цей напій закривають замість звичайного компоту: рецепт домашнього живчика з яблук.

Фото: instagram.com/svet_lana_pishett

Інгредієнти на 1 банку 3 л: ягоди винограду (1/3 банки), цукор (200-250г), лимонна кислота (1/2 ч. л.).

Приготування:

Банки заздалегідь промиваємо у проточній воді з миючим засобом або харчовою содою, витираємо насухо. Стерилізувати не потрібно.

Виноград ретельно промиваємо у воді кілька разів. Виноград можна закладати в банки як гілочками, так і обірвавши ягоди. Кожну банку заповнюємо приблизно на одну третину ягодами.

Заливаємо виноград у банках окропом і залишаємо приблизно на 10 хвилин.

Читайте також: Як закрити натуральний яблучний сік у домашніх умовах: простий рецепт на зиму.

Потім зливаємо воду з ягід у велику каструлю, додаємо в неї цукор та лимонну кислоту. Ретельно перемішуємо, щоб усі кристали цукру розчинилися, та чекаємо, поки сироп закипить.

Розливаємо киплячий сироп у банки і закриваємо герметично кришками. Перевертаємо банки догори дном і обгортаємо теплим пледом або ковдрою до повного остигання. Потім прибираємо виноградний компот у темне прохолодне місце до зими.

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт варення з гіркого перцю набирає популярність: його їдять як соус до м'яса.
  2. Шпундра – українська страва із свинини у буряковому квасі: як її готувати.
  3. Підходить для борщу та салатів: як приготувати соковитий маринований буряк на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні