Лайм

Медовик зі сметанним кремом – класичний торт: як його приготувати

Побалуйте свою сім'ю на дозвіллі

Навіть під час війни ніхто не скасовував маленькі сімейні свята, визначні дати та вечірні посиденьки з близькими. І якщо у вас немає можливості купити або замовити торт, можна приготувати смачний десерт самостійно. Наприклад, торт-суфле з полуницею або Пташине молоко. theLime підібрав також класичний рецепт медовика зі сметанним кремом.

Фото: instagram.com/victoriavalerievna

Інгредієнти для коржів: яйця (2 шт.), вершкове масло (100 г), борошно (450 г), цукор (220 г), сода (1 ч. л.), мед (2 ст. л.), сіль (щіпка).

Інгредієнти для крему: вершкове масло (250 г), сметана жирністю не менше 20% (300 г), цукрова пудра (150-200 г).

Приготування:

У каструлю розбиваємо яйця, додаємо сіль та цукор, збиваємо доти, доки маса не стане однорідною. Потім додаємо нарізане вершкове масло та мед, ставимо на невеликий вогонь, постійно помішуємо – до того часу, поки маса не закипить. Знімаємо з плити і додаємо соду, перемішуємо маса повинна почати збільшуватися і пінитися.

У гарячу масу поступово вводимо просіяне через сито борошно і починаємо замішувати м'яке тісто (воно спочатку буде липнути до рук, але після холодильника тісто стане більш щільним).

Розділяємо тісто на приблизно однакові 10-12 кульок, загортаємо в плівку і ставимо в холодильник на годину.

Через зазначений проміжок часу дістаємо тісто, кожну кульку розкочуємо в тонкий коржик на присипаному борошном пергаменті. Потім обрізаємо за допомогою невеликої тарілки – так, щоб вийшло коло.

Читайте також: З ніжним кремом та глазур'ю: рецепт простого торта Черепаха до чаю.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 170°С.

Кожен корж проколюємо виделкою по всій поверхні, перекладаємо разом із пергаментом та обрізками на деко і випікаємо до золотистого кольору приблизно 5 хвилин.

Обрізки після випікання складаємо окремо. Коли вони охолонуть, подрібнюємо їх за допомогою блендера.

Робимо сметанний крем: вершкове масло кімнатної температури та цукрову пудру збиваємо за допомогою міксера, потім поступово додаємо сметану кімнатної температури та продовжуємо збивати.

Починаємо збирати медовик за класичним рецептом: кожен корж змащуємо кремом і складаємо один на інший, а також змащуємо верх і боки. Присипаємо крихтою з обрізків або декоруємо ягодами.

Ставимо торт у холодильник мінімум на 5 годин, щоб коржі добре просочилися.

Подаємо апетитний медовик до столу, порізавши на порційні шматочки, і насолоджуємося смаком.

Фото: instagram.com/merkulova_cake

Цікаві новини для вас:

  1. Смачна страва на обід: як приготувати вершковий суп з мисливськими ковбасками.
  2. Ароматне рожеве варення – хіт сезону: як приготувати його з пелюсток та цукру.
  3. Як готують омлети у різних країнах світу: три незвичайних рецепти.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії

Чізкейк Сан-Себастьян всього за 30 років підкорив весь світ - розповідаємо рецепт спаленого чізкейка

"Картина" знайома всім: знайдіть шкарпетки серед купи одягу

Головоломки тренують увагу і зір - пропонуємо знайти три шкарпетки серед купи светрів на новій картинці-головоломці

Будинок атакували миші? 10 бабусиних порад, щоб позбутися непроханих гостей

Експерти назвали перевірені способи боротьби з мишами і розповіли, як вивести мишей з дому