Навіть під час війни ніхто не скасовував маленькі сімейні свята, визначні дати та вечірні посиденьки з близькими. І якщо у вас немає можливості купити або замовити торт, можна приготувати смачний десерт самостійно. Наприклад, торт-суфле з полуницею або Пташине молоко. theLime підібрав також класичний рецепт медовика зі сметанним кремом.
Інгредієнти для коржів: яйця (2 шт.), вершкове масло (100 г), борошно (450 г), цукор (220 г), сода (1 ч. л.), мед (2 ст. л.), сіль (щіпка).
Інгредієнти для крему: вершкове масло (250 г), сметана жирністю не менше 20% (300 г), цукрова пудра (150-200 г).
Приготування:
У каструлю розбиваємо яйця, додаємо сіль та цукор, збиваємо доти, доки маса не стане однорідною. Потім додаємо нарізане вершкове масло та мед, ставимо на невеликий вогонь, постійно помішуємо – до того часу, поки маса не закипить. Знімаємо з плити і додаємо соду, перемішуємо – маса повинна почати збільшуватися і пінитися.
У гарячу масу поступово вводимо просіяне через сито борошно і починаємо замішувати м'яке тісто (воно спочатку буде липнути до рук, але після холодильника тісто стане більш щільним).
Розділяємо тісто на приблизно однакові 10-12 кульок, загортаємо в плівку і ставимо в холодильник на годину.
Через зазначений проміжок часу дістаємо тісто, кожну кульку розкочуємо в тонкий коржик на присипаному борошном пергаменті. Потім обрізаємо за допомогою невеликої тарілки – так, щоб вийшло коло.
Читайте також: З ніжним кремом та глазур'ю: рецепт простого торта Черепаха до чаю.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 170°С.
Кожен корж проколюємо виделкою по всій поверхні, перекладаємо разом із пергаментом та обрізками на деко і випікаємо до золотистого кольору – приблизно 5 хвилин.
Обрізки після випікання складаємо окремо. Коли вони охолонуть, подрібнюємо їх за допомогою блендера.
Робимо сметанний крем: вершкове масло кімнатної температури та цукрову пудру збиваємо за допомогою міксера, потім поступово додаємо сметану кімнатної температури та продовжуємо збивати.
Починаємо збирати медовик за класичним рецептом: кожен корж змащуємо кремом і складаємо один на інший, а також змащуємо верх і боки. Присипаємо крихтою з обрізків або декоруємо ягодами.
Ставимо торт у холодильник мінімум на 5 годин, щоб коржі добре просочилися.
Подаємо апетитний медовик до столу, порізавши на порційні шматочки, і насолоджуємося смаком.
- Раніше ми розповіли, що приготувати замість торта "Бите скло".
- Читайте також на theLime, як приготувати шоколадний торт без випічки.
Цікаві новини для вас:
- Смачна страва на обід: як приготувати вершковий суп з мисливськими ковбасками.
- Ароматне рожеве варення – хіт сезону: як приготувати його з пелюсток та цукру.
- Як готують омлети у різних країнах світу: три незвичайних рецепти.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.