Лайм

Рецепт варення з гіркого перцю набирає популярність: його їдять як соус до м’яса

Додайте у домашнє меню нові смаки

Зазвичай варення та джеми готують на зиму із сезонних ягід та фруктів, і вважають цю заготівлю десертом. Цього сезону консервації у господинь набирає популярності варення з гіркого перцю, яке порадує гурманів своїм незвичним смаком. Варення виходить гостро-солодким і подається до м'яса як соус.

Читайте також: Бурштинове варення з інжиру – хітовий рецепт на зиму: як його приготувати.

Інгредієнти: гострий перець (1 кг), цукор (700 г), яблучний оцет (500 мл), сіль (1 ст.л.).

Фото: Getty Images

Приготування:

Стручки гострого перцю ретельно промийте, розріжте навпіл і видаліть серцевину і все насіння, яке дає додаткову гіркоту. Краще працювати у кулінарних рукавичках.

Половинки перцю наріжте на невеликі шматочки і перекладіть у чашу блендера. Перебийте до дрібного стану. Перекладіть у ємність, в якій варитимете варення.

Читайте також: Смачна закуска до м'яса і домашнього застілля: рецепт маринованих слив.

Всипте в каструлю потрібну кількість цукру та солі, влийте яблучний оцет. Добре перемішайте. Варіть на середньому вогні протягом однієї години, періодично помішуючи, щоб варення не пригоріло. Забирайте пінку, що утворилася.

Гаряче варення розкладіть по заздалегідь простерилізованих банках і щільно закрутіть гвинтовими кришками. Охолоджене варення з гострого перцю зберігайте в темному прохолодному місці.

Раніше ми розповідали, як закрити на зиму варення з аґрусом та апельсином.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні