Лайм

Рецепт варення з гіркого перцю набирає популярність: його їдять як соус до м’яса

Додайте у домашнє меню нові смаки

Зазвичай варення та джеми готують на зиму із сезонних ягід та фруктів, і вважають цю заготівлю десертом. Цього сезону консервації у господинь набирає популярності варення з гіркого перцю, яке порадує гурманів своїм незвичним смаком. Варення виходить гостро-солодким і подається до м'яса як соус.

Читайте також: Бурштинове варення з інжиру – хітовий рецепт на зиму: як його приготувати.

Інгредієнти: гострий перець (1 кг), цукор (700 г), яблучний оцет (500 мл), сіль (1 ст.л.).

Фото: Getty Images

Приготування:

Стручки гострого перцю ретельно промийте, розріжте навпіл і видаліть серцевину і все насіння, яке дає додаткову гіркоту. Краще працювати у кулінарних рукавичках.

Половинки перцю наріжте на невеликі шматочки і перекладіть у чашу блендера. Перебийте до дрібного стану. Перекладіть у ємність, в якій варитимете варення.

Читайте також: Смачна закуска до м'яса і домашнього застілля: рецепт маринованих слив.

Всипте в каструлю потрібну кількість цукру та солі, влийте яблучний оцет. Добре перемішайте. Варіть на середньому вогні протягом однієї години, періодично помішуючи, щоб варення не пригоріло. Забирайте пінку, що утворилася.

Гаряче варення розкладіть по заздалегідь простерилізованих банках і щільно закрутіть гвинтовими кришками. Охолоджене варення з гострого перцю зберігайте в темному прохолодному місці.

Раніше ми розповідали, як закрити на зиму варення з аґрусом та апельсином.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни