Обліпиха - корисна ягода, яка у своєму складі має потрібні для організму мікроелементи. Наприклад, 100 г плодів може забезпечити людину вітаміном С на чотири дні вперед, вітаміном А - на два. Раніше ми вже розповідали про те, як приготувати вдома вітамінний чай з обліпихи, а цього разу поділимося, як її краще зберегти на зиму. Можна зробити варення або ж відправити плоди на зберігання у цілому вигляді. Детальніше про це - далі.
Читайте також: Закриваємо на зиму компот з кабачків: не найбільш популярний, але оригінальний рецепт.
Обліпихове варення з цукром
300 г ягід потрібно промити, просушити після чого відправити до блендера. Ягоди добре подрібнюємо, пересипаємо їх у окрему глибоку ємність, додаємо 400 г цукру та все добре перемішуємо. Суміш, яка у нас вийшла, переливаємо до чистої простерелізованої баночки.
Обліпихове варення з медом
Рецепт приготування практично такий самий, як і в минулому випадку. 300 г обліпихи подрібнюємо у блендері, туди ж додаємо 400-600 г меду - чим більше меду ви додасте, тим довше зможе зберігатися готове варення і тим солодше воно буде. Все ретельно перемішуємо та переливаємо готовий продукт до чистої уже простерилізованої баночки. Відправляємо обліпихове варення на зберігання до холодильника. Смачного!
Читайте на тему: 5 фактів про помело, які роблять цей цитрус особливо популярним.
Інші способи зберігання обліпихи
З медом та цукром. Сирі ягоди, не перетерті засипте цукром чи залийте медом та заморозьте. А за потреби діставайте та вживайте. Наприклад, такий продукт допоможе у період сезонних застуд.
Зберігання свіжих ягід. Для цього знадобляться звичайні скляні банки, до яких потрібно засипати цілі промиті ягоди та залити їх перекип'яченою охолодженою водою. Зверху все накриваємо поліетиленовими кришками та ставимо зберігатися до льоху.
Також ягоди можна засушити. Для цього їх потрібно зібрати до настання морозів. Урожай промийте та просушіть, викладіть на деко і підв'яльте в тіні. Головне - не ставити їх під прямі сонячні промені. Досушити інгредієнт можна у духовці за температури 40-45 градусів.
Ще один спосіб зберігання - заморозити цілі ягоди у морозилці і діставати за необхідності.
-
Не всі дачники про це знають: лайфхак з підживлення смородини перед зимою.
Цікаві новини для вас:
- Як приготувати ароматний глінтвейн: 3 смачні рецепти в морозні дні.
- Чаю з бананів приписують багато корисних властивостей - що з цього правда, а що не зовсім.
- Як приготувати пишні панкейки: помилки у рецептурі, яких часто припускаються.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.