Лайм

У вигляді варення та в морозилці: найкращі способи зберегти обліпиху на зиму

Візьміть на замітку кілька ідей

Обліпиха - корисна ягода, яка у своєму складі має потрібні для організму мікроелементи. Наприклад, 100 г плодів може забезпечити людину вітаміном С на чотири дні вперед, вітаміном А - на два. Раніше ми вже розповідали про те, як приготувати вдома вітамінний чай з обліпихи, а цього разу поділимося, як її краще зберегти на зиму. Можна зробити варення або ж відправити плоди на зберігання у цілому вигляді. Детальніше про це - далі.

Читайте також: Закриваємо на зиму компот з кабачків: не найбільш популярний, але оригінальний рецепт.

Фото: unsplash.com

Обліпихове варення з цукром

300 г ягід потрібно промити, просушити після чого відправити до блендера. Ягоди добре подрібнюємо, пересипаємо їх у окрему глибоку ємність, додаємо 400 г цукру та все добре перемішуємо. Суміш, яка у нас вийшла, переливаємо до чистої простерелізованої баночки.

Обліпихове варення з медом

Рецепт приготування практично такий самий, як і в минулому випадку. 300 г обліпихи подрібнюємо у блендері, туди ж додаємо 400-600 г меду - чим більше меду ви додасте, тим довше зможе зберігатися готове варення і тим солодше воно буде. Все ретельно перемішуємо та переливаємо готовий продукт до чистої уже простерилізованої баночки. Відправляємо обліпихове варення на зберігання до холодильника. Смачного!

Читайте на тему: 5 фактів про помело, які роблять цей цитрус особливо популярним.

Інші способи зберігання обліпихи

З медом та цукром. Сирі ягоди, не перетерті засипте цукром чи залийте медом та заморозьте. А за потреби діставайте та вживайте. Наприклад, такий продукт допоможе у період сезонних застуд.

Зберігання свіжих ягід. Для цього знадобляться звичайні скляні банки, до яких потрібно засипати цілі промиті ягоди та залити їх перекип'яченою охолодженою водою. Зверху все накриваємо поліетиленовими кришками та ставимо зберігатися до льоху.

Також ягоди можна засушити. Для цього їх потрібно зібрати до настання морозів. Урожай промийте та просушіть, викладіть на деко і підв'яльте в тіні. Головне - не ставити їх під прямі сонячні промені. Досушити інгредієнт можна у духовці за температури 40-45 градусів.

Ще один спосіб зберігання - заморозити цілі ягоди у морозилці і діставати за необхідності.

Фото: unsplash.com

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою 

Як зробити густу і красиву помадку для паски: рецепт із маршмелоу

Як у домашніх умовах приготувати смачну глазур із зефіру маршмелоу, щоб швидко прикрасити домашні паски перед світлою неділею