Лайм

Які спеції найкраще розкривають смак кави: додавати можна навіть сіль та часник

Знайдіть своє ідеальне поєднання

Кава - пробуджувальний напій, без якого неможливо уявити жоден ранок. Його п'ють у чистому вигляді, розбавляють молоком або посилюють смак різними ароматами. Найпопулярніші спеції для кави - кориця, гвоздика та кленовий сироп. Однак існують ще й інші добавки, які перетворять каву на неповторний витвір мистецтва.

Читайте також: Слід додавати до страв частіше: названо 5 найкорисніших спецій.

Які спеції можна додати до кави

Фото: unsplash.com

Чорний перець

Чорний перець може стати альтернативою гострому перцю Чилі. Ці спеції розкривають смак кави та покращують обмін речовин. Також кава з перцем позитивно впливає на шлунок і травну систему. Додайте в каву 1-2 горошини перцю і дайте настоятися.

Кардамон

У складі цієї пряності міститься багато корисних мікроелементів, які приносять користь організму людини: покращує апетит, стимулює виведення шлункового соку, нормалізує роботу ШКТ. У каву додають як висушені цілісні плоди, так і свіжий порошок. Кардамон зробить аромат кави яскравішим.

Читайте також: Як правильно варити каву в гейзерній кавоварці: топ-5 лайфхаків для чудового смаку.

Гвоздика

Ще одне смачне та корисне поєднання – кава та гвоздика. Ця пряність покращує кровообіг і здатна знизити артеріальний тиск. Гвоздику додають як у гарячий, так і холодний напій, оскільки ця спеція розкривається незалежно від температури. Ефірне масло, яке має гвоздика, посилює аромат кави та знижує негативний ефект від кофеїну.

Кориця

Кориця - одна з найпопулярніших добавок до кави, яка ще й дуже корисна. Вона запобігає діабету, нормалізує рівень цукру в крові, покращує кровообіг, стимулює роботу мозку, покращує апетит. Також кориця нейтралізує окислюючу дію кави на організм. Щоб доповнити каву приємним ароматом, покладіть у каву паличку кориці.

Фото: unsplash.com

Імбир

Кава та імбир - ще одне чудове поєднання, яке крім яскравого смаку позитивно вплине на організм. Імбир зігріває організм під час застуди та справляється з головним болем. Кава з імбиром допоможе покращити самопочуття та підвищити настрій.

Сіль

Гурмани стверджують, що сіль створює легкий контраст, що посилює кавовий аромат та смак. Найкраще додавати дрібну очищену сіль. У процесі варіння посоліть поверхню кави та відкрийте для себе новий смак.

Читайте також: Чи правда шкідливо повторно кип'ятити воду для чаю чи кави: науковець розвінчав міф.

Ваніль

Запах ванілі добре відтіняє аромат свіжозвареної кави. Просто додайте ваніль, ванільний цукор або стручок ванілі в чашку, щоб насолодитися неперевершеним смаком.

Мускатний горіх

Мускатний горіх має гострий, гіркий і терпкий смак з гострим присмаком. Кава з мускатним горіхом покращить пам'ять та підтримає серце. Але пам'ятайте, що мускатний горіх не рекомендується використовувати у великих кількостях. На чашку кави достатньо однієї щіпки.

Фото: pixabay.com

Бадьян

Бадьян має неймовірний аромат і чудово гармонує з ароматом кави. Ця пряність зміцнює та заспокоює нервову систему, у поєднанні з гарячою кавою допомагає при застуді, лікує кашель, допомагає повернути охриплий або зниклий голос. У каву рекомендується додавати не всю зірочку, а лише пару зерен.

Часник

Кава з часником - несподіване поєднання, яке обов'язково варто спробувати. На початку приготування додають 2-3 пластинки одного зубця і подають такий напій з медом.

Раніше ми розповідали, навіщо заливати у кавоварку воду з лимонною кислотою.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як перевірити, чи свіже яйце: 4 способи, які потрібно знати кожному

Для того, щоб визначити свіжість яєць в домашніх умовах або в магазині, можна скористатися простими лайфхаками

Кулінарний лайфхак, щоб варені яйця не тріскалися і добре чистилися

Щоб яйця добре чистилися і не тріскалися, їх потрібно опускати в киплячу воду або варити на пару

Що робити з нарцисами після цвітіння: правило досвідчених садівників

Правила догляду за нарцисами на клумбі - що робити після цвітіння, як обрізати, чи потрібно зв'язувати листя, коли прибирати