Одна з найбільш дискусійних тем багатьох господинь – як зберігати хліб. Одні тримають його в хлібниці при кімнатній температурі, але при цьому не забувають про розумний лайфхак – поставити поруч ємність із сіллю, а інші – в холодильнику. theLime вирішив докладніше розібратися, в чому плюси та мінуси зберігання в холоді, а також чи можна заморожувати хліб у морозилці.
Читайте також: Топ-4 кухонні лайфхаки, які допоможуть зберегти хліб від плісняви.
Існує безліч думок щодо зберігання хліба у холодильнику. Хоча він знижує температуру і запобігає швидкому зростанню бактерій і плісняви, але й одночасно висушує хліб, роблячи його черствим. Справа в тому, що у хлібі відбувається процес, коли молекули крохмалю кристалізуються, і в результаті він стає черствим.
Більше того, якщо відправити в холодильник хліб без упаковки, він вбере в себе інші запахи, тому ви можете бути неприємно здивовані, натрапивши на хліб із присмаком котлет.
Але якщо хочете зберегти свіжість хліба на 2-3 дні, його можна покласти в холодильник.
Читайте також: Експерт розкрила секрет тривалого зберігання сиру в холодильнику, щоб він не зацвів.
Як правильно зберігати хліб у холодильнику?
1. Якщо хліб ще гарячий, чекаємо, поки він повністю охолоне, а потім загортаємо його в пакет і кладемо в холодильник. Загорнутий у пакет гарячий хліб покриється конденсатом, а у вологому середовищі швидше розвиваються гриби та мікроорганізми, тобто утворюється цвіль.
2. Не можна загортати хліб у поліетиленовий пакет – так він точно швидко стане черствим.
3. Щоб хліб добре зберігався, кладемо його в паперовий пакет, а потім загортаємо в поліетиленову або харчову плівку. Вологу, яка випаровуватиметься з хліба, поглине папір, і хліб залишиться хрустким.
Чи можна зберігати хліб у морозилці?
Якщо ви купили багато хліба про запас або ж їдете на довго і не хочете викидати продукт, хліб можна відправити на тривале зберігання в морозильну камеру. Тут він може зберігатися 3-6 місяців.
Хліб можна залишити в оригінальній упаковці та покласти на зберігання у морозилку. Якщо така відсутня, загортаємо його в поліетиленовий пакет, харчову плівку або фольгу.
Розморожувати хліб найкраще за кімнатної температури, попередньо розпакувавши його.
- Раніше ми розповіли, як захистити хліб від плісняви без холодильника.
- Читайте також на theLime, що робити, щоб продукти довго не псувалися в холодильнику.
Цікаві новини для вас:
- Як зрозуміти, що подушку пора міняти: ознака, яку не варто ігнорувати.
- Чому речі після прання погано пахнуть: поширені помилки, яких варто уникати.
- Кондиціонер своїми руками: простий лайфхак, який допоможе охолодити кімнату у спеку.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.