Лайм

Найкраще місце для зберігання картоплі на кухні, щоб вона довго не псувалася

Раніше такий спосіб вважався шкідливим

Картопля - інгредієнт, який люблять у всьому світі, а його відносно тривалий термін зберігання робить його ще більш популярним продуктом. Хоча багато хто готує картоплю щодня, проте мало хто знає, як її правильно зберігати. Експерт з продуктів харчування назвала виданню Express.co.uk найкраще місце для зберігання картоплі вдома.

Читайте також: Десять фруктів та овочів, які найдовше зберігаються в холодильнику.

Картоплю, як і більшість коренеплодів, часто тримають у кухонній шафі або коморі. Термін зберігання більшості з них при такому способі зберігання складає близько двох тижнів, за умови, що овочі знаходяться далеко від вологи. І хоча темне прохолодне місце може здатися найкращим місцем для зберігання сирої картоплі, експерт з продуктів харчування та засновниця The Full Freezer Кейт Холл стверджує протилежне.

Фото: unsplash.com

Вона каже, що всупереч поширеній думці, насправді крохмалистим овочам місце у холодильнику. За словами експерта, нові дослідження показують, що зберігати картоплю в холодильнику безпечно і що це навіть збільшує термін її зберігання.

Читайте також: Як зберігати яйця в холодильнику, щоб вони залишалися свіжими довше.

"Раніше говорили, що нам не слід зберігати картоплю в холодильнику, оскільки були побоювання, що це може призвести до збільшення кількості цукру в картоплі, який потім при приготуванні перетворюється на акриламід - речовину, яка може спричинити розвиток раку, - сказала Кейт. - Але дослідження Комітету з токсичності хімічних речовин у харчових продуктах, споживчих товарах та навколишньому середовищі довело, що ці побоювання необґрунтовані, і тому холодильник – найкраще місце для зберігання картоплі".

Фото: unsplash.com

Важливим фактором при зберіганні картоплі у такий спосіб є відсутність вологи. Вона може призвести до гниття коренеплодів, тому дуже важливо, щоб вони залишалися сухими. Перед закладанням картоплі у холодильник просто витріть залишки землі. Мийте її беспосередньо перед використанням.

"Картопля виділяє газ етилен, який може призвести до більш швидкого дозрівання та псування інших фруктів та овочів. Зберігайте картоплю окремо від цибулі, яблук та деяких інших чутливих до етилену продуктів, щоб продовжити термін їхнього зберігання", - каже експерт з продуктів харчування.

Як зберігати картоплю в холодильнику

Покладіть картоплю в контейнер, застелений паперовими рушниками, і поставте його на чисту полицю в холодильнику. Цей метод позбавить зайвої вологи та продовжить термін зберігання. У такий спосіб коренеплоди зберігатимуться і не проростатимуть протягом 3-4 тижнів.

Фото: unsplash.com

Дізнайтеся також, як швидко викопати картоплю: поради досвідчених городників, які полегшують роботу.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво