Лайм

Рецепт популярних обсмажених баклажанів на зиму люблять за простоту: як приготувати

Переконайтеся особисто, наскільки це смачно

Ну хто із нас не любить прості у приготуванні рецепти? Наприклад, одним із таких є заготовка на зиму, до складу якої входить болгарський перець, цукор, часник та інші компоненти. Також легкістю здивує рецепт популярних з обсмажених баклажанів. Далі розповімо про те, як їх приготувати.

Читайте також: Як зберегти моркву на зиму: два найпростіших способи консервації у банках.

Фото: unsplash.com

Інгредієнти на 10 л готового продукту: 5 кг баклажанів, 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 2 кг помідорів, 4-5 шт пекучого перцю, 1 кг болгарського перцю, 1 стакан часника, 1-2 ст л солі (в овочеву начинку), 2 ст л цукру, 150 мл оцту, олія (для смаження).

Приготування: баклажани миємо та нарізаємо кільцями, після цього солимо їх, не шкодуючи солі. Залишаємо їх на якийсь час, щоб вони пустили сік та позбавилися гіркоти.

Тим часом займаємося іншими компонентами: цибулю, перець та помідори нарізаємо невеликими шматочками та пропускаємо їх через м'ясорубку. Очищаємо моркву та натираємо її на дрібній терці. В окремій глибокій ємності з'єднуємо потерту моркву та подрібнені в м'ясорубці овочі. Ставимо все готуватися на плиту на 30 хвилин. В кінці додаємо сіль, цукор оцет і натертий часник. Все добре перемішуємо.

Повертаємося до наших баклажанів: зціджуємо сік, який вони пустили за цей час Можна за бажання промити їх у воді, після чого відправляємо овочі смажитись на сковорідку з обох боків. Після приготування стерилізуємо банки. І далі у вже простерилізовану тару починаємо накладати смажені баклажани.

Читайте на тему: Що приготувати замість звичайних котлет: рецепт соковитих гречаників з фаршем.

Викладаємо наступним чином: шар баклажанів і шар начинки. Робимо так до тих пір, поки баночка повністю не заповниться. Далі ємності із готовим продуктом ставимо стерилізуватися на годину, після цього закручуємо банки кришками, перевертаємо догори дном та даємо час охолонути. Наостанок виносимо консервацію до льоху, де вона буде зберігатися протягом зими. Смачного!

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Принесе фінансові можливості: яким знакам Зодіаку пощастить з грошима у травні

Овнів, Козерогів та Близнюків чекає фінансовий успіх у травні - астрологи поділилися прогнозом для цих знаків Зодіаку

Щоб паска на Великдень вдалася: секрети ідеальної випічки від Лілії Цвіт

Через якісь помилки та поширені причини не піднімається тісто на паску, а випічка тріскається, западає всередину або підгоряє  

Якщо набридли джинси: який вигляд мають наймодніші штани сезону

Які фасони жіночих штанів приглянути на весняний сезон, а також з чим їх поєднувати, щоб виглядати стильно та виділятися з натовпу