Ну хто із нас не любить прості у приготуванні рецепти? Наприклад, одним із таких є заготовка на зиму, до складу якої входить болгарський перець, цукор, часник та інші компоненти. Також легкістю здивує рецепт популярних з обсмажених баклажанів. Далі розповімо про те, як їх приготувати.
Читайте також: Як зберегти моркву на зиму: два найпростіших способи консервації у банках.
Інгредієнти на 10 л готового продукту: 5 кг баклажанів, 1 кг цибулі, 1 кг моркви, 2 кг помідорів, 4-5 шт пекучого перцю, 1 кг болгарського перцю, 1 стакан часника, 1-2 ст л солі (в овочеву начинку), 2 ст л цукру, 150 мл оцту, олія (для смаження).
Приготування: баклажани миємо та нарізаємо кільцями, після цього солимо їх, не шкодуючи солі. Залишаємо їх на якийсь час, щоб вони пустили сік та позбавилися гіркоти.
Тим часом займаємося іншими компонентами: цибулю, перець та помідори нарізаємо невеликими шматочками та пропускаємо їх через м'ясорубку. Очищаємо моркву та натираємо її на дрібній терці. В окремій глибокій ємності з'єднуємо потерту моркву та подрібнені в м'ясорубці овочі. Ставимо все готуватися на плиту на 30 хвилин. В кінці додаємо сіль, цукор оцет і натертий часник. Все добре перемішуємо.
Повертаємося до наших баклажанів: зціджуємо сік, який вони пустили за цей час Можна за бажання промити їх у воді, після чого відправляємо овочі смажитись на сковорідку з обох боків. Після приготування стерилізуємо банки. І далі у вже простерилізовану тару починаємо накладати смажені баклажани.
Читайте на тему: Що приготувати замість звичайних котлет: рецепт соковитих гречаників з фаршем.
Викладаємо наступним чином: шар баклажанів і шар начинки. Робимо так до тих пір, поки баночка повністю не заповниться. Далі ємності із готовим продуктом ставимо стерилізуватися на годину, після цього закручуємо банки кришками, перевертаємо догори дном та даємо час охолонути. Наостанок виносимо консервацію до льоху, де вона буде зберігатися протягом зими. Смачного!
- Ці правила посадки часнику на зиму допоможуть отримати великий урожай наступного року.
Цікаві новини для вас:
- Що приготувати з гарбуза: швидкий рецепт гарбузових оладок доповнить осіннє меню.
- Найсмачніший рецепт баклажанів на зиму: таку ікру захочеться закривати кожен рік.
- Рецепт варення з гіркого перцю набирає популярність: його їдять як соус до м’яса.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.