Для деяких господинь приготування заготовок на зиму є своєрідним хобі, яке допомагає відволіктися від тривожних новин та депресивних думок, що особливо актуально під час війни. І якщо ви вже зробили лечо з помідорів та перцю, а також кілька банок салату Сніданок туриста, цього разу закрийте смажений болгарський перець. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Салат на зиму, який ще довго не набридне: рецепт пікантного перцю по-корейськи.
Інгредієнти на банку 1 л: болгарський перець (4-5 шт.), сіль (1 ч. л. з гіркою), цукор (40 г), оцет (40 мл), часник (2 зубчики), рослинна олія, на якій смажився перець (2 ст. л.).
Приготування:
Солодкий перець промиваємо у проточній воді та викладаємо на паперові рушники або витираємо насухо. Обрізаємо лише хвостики.
Сковороду розігріваємо з рослинною олією. Обсмажуємо перець з усіх боків у сковороді під закритою кришкою до готовності. На це піде приблизно 20-30 хвилин.
Читайте також: Рецепт варення з гіркого перцю набирає популярність: його їдять як соус до м'яса.
Стерилізуємо банки будь-яким зручним для вас способом: у духовці, мікрохвильовій печі або на пару. Кришки обдаємо окропом.
Перекладаємо обсмажений перець до середини банки, утрамбовуючи так, щоб вийшло зайве повітря. Додаємо подрібнений часник і знову шар перцю. Зверху також додаємо часник, висипаємо сіль, цукор, оцет, а також олію, на якій смажився перець. Потім заливаємо окріп – так, щоб він покривав всі овочі доверху.
Накриваємо кришками і герметично закриваємо або закочуємо. Струшуємо заготівлю кілька разів, щоб рівномірно розподілилися сіль, цукор та оцет. Перевертаємо догори дном і накриваємо теплим пледом або ковдрою до охолодження.
- Раніше ми розповіли, як приготувати овочеве асорті з цвітною капустою, грибами та перцем.
- Читайте також на theLime, як закрити Королівський салат з огірків із морквою, перцем та цибулею.
Цікаві новини для вас:
- Рецепт ароматного виноградного компоту на зиму: можна консервувати без стерилізації.
- Найсмачніший рецепт баклажанів на зиму: таку ікру захочеться закривати щороку.
- Кружоляти – традиційні українські котлети із курячого м'яса: як їх приготувати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.