Лайм

Що приготувати замість звичайних котлет: рецепт соковитих гречаників з фаршем

Цю українську страву варто спробувати

Щоб урізноманітнити повсякденне меню, не обов'язково готувати екзотичні страви з дорогих і важкодоступних інгредієнтів. Є прості українські рецепти, які варто хоч раз у житті скуштувати кожному. Раніше ми розповідали, як зробити карпатські лиганці, а тепер підібрали рецепт гречаників. Це соковиті котлети з фаршем і гречкою, які можна готувати на сковороді та в духовці.

Інгредієнти: 220 г гречки, 400 г м'ясного фаршу, 1 яйце, 2 цибулини, 1 морква, 70 г борошна, 1 ст. ложка томатного соусу, сіль, перець та лавровий лист.

Читайте також: Шпундра – українська страва зі свинини у буряковому квасі: як її готувати.

Фото: Getty Images

Приготування:

Фарш для гречаників підійде будь-який, але свинячий вважається класичним варіантом.

Гречку відварюємо звичайним способом у підсоленій воді та змішуємо з фаршем. Вбиваємо яйце, натираємо 1 невелику цибулину, додаємо перець, сіль і ретельно перемішуємо руками. Інгредієнти мають рівномірно розподілитись.

На сковороді розігріваємо олію, формуємо гречаники (приблизно по 100 г на одну котлетку) і обвалюємо їх у борошні.

Обсмажуємо гречаники до золотистої скоринки. Готові котлетки виймаємо зі сковороди та відставляємо.

У каструлі з товстим дном обсмажуємо нарізану цибулину до золотистого кольору, додаємо натерту моркву і робимо зажарку. Вливаємо томатний соус, перемішуємо, доливаємо трохи води та закладаємо гречаники. Залишаємо гречані котлетки тушкуватися на середньому вогні протягом 20-35 хвилин.

Раніше ми розповідали, як приготувати кружоляти – традиційні українські котлети з курячого м'яса.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Розсада оживе на очах: перевірений спосіб підживлення рослин дріжджами

Городники розповіли, як підживити розсаду - для цього треба використовувати дріжджі

Розсада почне нарощувати коріння з перших днів: що треба додати в ґрунт

Городники дали поради щодо підготовки ґрунту для розсади, щоб змусити її наростити гарне коріння

Медовик з вишневою начинкою, який завжди виходить: улюблений торт по-новому

Приготуйте медовик з вишневою начинкою - вона додасть торту приємну кислинку