Лайм

Найсмачніший рецепт баклажанів на зиму: таку ікру захочеться закривати кожен рік

Смачно до м'яса або зверху на хрусткий хлібець

Взимку завжди приємно відкрити баночку з баклажанною ікрою та посмакувати домашньою консервацією. Як її приготувати із запечених овочів ми розповідали раніше, у цьому матеріалі поділимося рецептом із солодким перцем, помідорами та морквою. Ікра з синіх чудова тим, що вона може замінити салат або соус до м'ясних страв.

Інгредієнти: баклажани (2 кг), солодкий перець (1 кг), помідори (1,5 кг), морква (500 г), цибуля ріпчаста (500 г), олія (200 мл), цукор (200 г), оцет (80 мл), сіль (100 г), чорний мелений перець (1 ч. л.), часник (200 г).

Читайте також: Чому гірчать баклажани і як прибрати з них неприємний присмак: допоможе не тільки сіль.

Фото: unsplash.com

Приготування:

На першому етапі підготуйте овочі для ікри. Промийте їх та просушіть на паперових рушниках. Цибулю і моркву очистіть від шкірки, з перців видаліть серцевину і все насіння, у баклажанів відріжте хвостики.

Далі інгредієнти слід подрібнити. Баклажани наріжте дрібним кубиком, моркву натріть на великій тертці, перець наріжте соломкою, цибулю перетворіть в півкільця, помідори пропустіть через м'ясорубку.

Коли всі інгредієнти будуть готові, можна приступати до готування ікри. У велику каструлю з товстим дном налийте олію і поставте на вогонь. Після нагрівання викладіть нарізану цибулю та терту моркву. Смажте помішуючи до м'якості овочів.

Читайте також: Баклажани як гриби - смачний салат на зиму: як приготувати з майонезом і грибною приправою.

Потім додайте перець, перемішайте та продовжуйте смажити ще 5 хвилин. До тушкованих овочів влийте перетерті помідори, всипте цукор, сіль та чорний мелений перець. Добре перемішайте. Доведіть до кипіння та тушкуйте 10 хвилин.

Далі висипте підготовлені баклажани. Овочеву масу доведіть до кипіння. Після закипання тушкуйте 50 хвилин, періодично помішуючи, щоб ікра з баклажанів не пригоріла.

За 5 хвилин до готовності додайте пропущений через прес часник та оцет. Постійно помішуючи, варіть ще 5 хвилин. Ікра з синіх на зиму готова.

Гарячу ікру розкладіть по чистих стерилізованих банках. Закрийте гвинтовими кришками або закатайте ключем залежно від вибраних вами банок. Укутайте ковдрою або теплим пледом і залиште до охолодження. Зберігайте ікру у темному прохолодному місці.

Помірно гострі та смачні: простий рецепт баклажанів з кетчупом на зиму.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні