Омлет можна готувати по-різному, і оскільки назва цієї страви має французьке походження, те саме стосується і багатьох його рецептів. Раніше ми розповідали, як готувати пишний пуляр, а тепер підібрали рецепт бризолі - тонких млинців з омлету, в які загортають різноманітну начинку, наприклад, гриби.
Інгредієнти: 5 яєць, 200 г тертого сиру, 500 г шампіньонів, 1 цибулина, кріп, сіль та перець за смаком.
Читайте також: Чому варто спробувати шакшуку замість звичайної яєчні: цей рецепт став хітом.
Приготування:
Печериці очищаємо та нарізаємо кубиками. Цибулину дрібно шаткуємо.
На розігрітій сковороді в оливковій олії обсмажуємо гриби. Коли вони пустять воду, додаємо цибулю, спеції та сіль. Перемішуємо і готуємо, поки цибуля не стане прозорою.
У миску вбиваємо яйця, трохи збиваємо віночком до однорідності і додаємо натертий сир. Добре перемішуємо, щоб сир рівномірно розподілився у яєчній суміші.
Деко застилаємо пергаментом, виливаємо яєчно-сирну суміш і лопаткою розподіляємо, щоб вона запеклася рівним млинцем. Ставимо в розігріту до 200 градусів духовку на 15 хвилин.
Читайте також: Рецепт корисного сніданку: як приготувати вівсяномлинець з яйцем і томатами.
Виймаємо млинець з духовки, зменшуємо її температуру до 180 градусів.
На омлет викладаємо грибну начинку рівним шаром. Посипаємо кропом, згортаємо рулетиком і загортаємо в пергаментний папір. У такому вигляді відправляємо в духовку ще на 15 хвилин. Готовий бризоль нарізаємо скибочками та їмо із задоволенням.
- Раніше ми розповідали, як приготувати сирний омлет із зеленню: простий рецепт на сковороді.