Сніданок – найважливіший прийом їжі, який дарує заряд бадьорості на весь день. Тому чимало господинь намагаються щодня балувати свою родину незвичними стравами. І якщо ви вже робили гранолу з бананом і медом або нічну вівсянку, цього разу здивуйте близьких вівсяномлинцем із яйцем-скремблом. theLime підібрав простий рецепт.
Інгредієнти для вівсяномлинця: вівсяні пластівці (6 ст. л.), яйце (1 шт.), молоко (85 мл), сіль (1 г), кунжут (3 г), насіння льону (10 г).
Інгредієнти для скрембла та сальси: яйця (3 шт.), томати (1 шт.), червона цибуля (0,25 шт.), рукола, базилік, вершкове масло (40 г), сіль (1 г).
Приготування:
Вівсяні пластівці перебиваємо в борошно, потім змішуємо з яйцем, молоком, насінням льону, кунжутом і сіллю.
Розігріваємо сковороду і смажимо вівсяномлинець на середньому вогні з кожного боку по 1,5 хвилини.
Читайте також: Як готують омлети в різних країнах світу: три незвичайних рецепти.
Томати промиваємо в проточній воді, робимо невеликі надрізи, обдаємо окропом і знімаємо з них шкірку.
У глибокому сотейнику розігріваємо вершкове масло. Яйця розбиваємо в миску і трохи збиваємо вінчиком. Відправляємо їх у сотейник та готуємо скрембл.
Подаємо до столу апетитний вівсяномлинець з яйцем-скремблом та сальсою з помідорів.
Переглянути цей допис до Instagram
- Раніше ми розповіли, як приготувати шакшуку – яєчню по-ізраїльськи з овочами.
- Читайте також на theLime, як зробити омлет Пуляр – трендова страва із соцмереж.
Цікаві новини для вас:
- Як готувати вареники, щоби вони не злипалися і не рвалися: кулінарні поради.
- Смачніше звичайної шарлотки: як приготувати французький яблучний пиріг.
- М'ясо по-грузинськи: як приготувати традиційну страву чашушулі з помідорами.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.