Лайм

Пуляр - пишний французький омлет: як приготувати його замість звичайної яєчні

Нехай початок дня буде смачним

Звикли починати день зі смажених яєць, а звичайна яєчня вже набридла? Значить, настав час кулінарних експериментів. Смачним варіантом сніданку стане фритата – італійський омлет з сиром, овочами і ковбасою, рецептом якої ми ділилися раніше, та пуляр. Це пишний французький омлет, який зовні схожий на сирну запіканку. Як його приготувати, розповімо у цьому матеріалі.

Читайте також: Чому варто спробувати шакшуку замість звичайного яєчні: цей рецепт став хітом.

Інгредієнти: яйця (4 шт.), вершкове масло (5 г), сіль (за смаком).

Фото: Getty Images

Приготування:

Особливістю приготування французького омлету є те, що жовтки та білки збиваються окремо. Тому на першому етапі вам потрібно акуратно відокремити білки від жовтків у різні ємності.

Жовтки збийте вінчиком або виделкою з додаванням невеликої кількості солі. Далі приступайте до білків. Дуже важливо, щоб посуд був чистим і сухим, а яйця були холодними, інакше пишна маса не вийде.

Для збивання білків використовуйте занурювальний блендер зі спеціальною насадкою або сміксер. Має вийде біла повітряна маса, схожа на хмаринку.

Читайте також: Рецепт корисного сніданку: як приготувати вівсяномлинець з яйцем і томатами.

Далі на розігріту сковороду викладіть вершкове масло. Коли воно розчиниться, вилийте жовтки. Після того, як вони трохи схопляться, одразу викладайте білкову масу. Робіть це акуратно, розподіляючи їх по всій поверхні силіконовою лопаткою.

Накрийте кришкою і готуйте на слабкому вогні, щоб омлет пуляр не підгорів і мав апетитну золотисту скоринку. Коли схопляться білки, можна знімати з плити.

Перекладіть французький омлет на тарілку, розріжте навпіл, складіть половинки одна на одну білками всередину. Подавайте у теплому або гарячому вигляді зі свіжим салатом.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні