Лайм

Вергуни - класична хрумка випічка до чаю: як приготувати їх на кефірі

Зробити такий десерт простіше простого

Сьогодні все більше господинь відмовляються від звичних магазинних солодощів і намагаються готувати для своєї родини різні десерти самостійно. Існує безліч простих рецептів, які легко повторити вдома. Раніше ми розповідали, як зробити гарбузовий пиріг-запіканку, а тепер підібрали рецепт українських хрустких вергунів на кефірі.

Інгредієнти: кефір (200 мл), яйце (1 шт.), борошно (3 склянки), сіль (0,5 ч. л.), цукор (4 ст. л.), сода (0,5 ч. л.). ), олія (200 мл).

Читайте також: Лиганці – це карпатські вареники без борошна: як приготувати смачну українську страву.

Фото: pinterest.com

Приготування:

Кефір заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб він став кімнатної температури. Якщо ви забули це зробити, його слід трохи підігріти в мікрохвильовій печі.

У миску виливаємо теплий кефір і додаємо в нього соду, сіль і цукор, перемішуємо. Потім розбиваємо в масу яйце і вливаємо олію. Перемішуємо до однорідності віночком чи звичайною виделкою.

Потім частинами вводимо просіяне через сито борошно. Замішуємо еластичне тісто спочатку за допомогою ложки, а потім руками. Загортаємо його в харчову плівку або поліетиленовий пакет і кладемо в холодильник приблизно на 30-40 хвилин.

Робочу поверхню присипаємо борошном. Розкочуємо тісто в пласт завтовшки не більше 2 мм. Вирізаємо з нього прямокутники чи ромбики однакового розміру. У центрі кожного робимо невеликий розріз, а потім вивертаємо один кінець заготовки через отвір у центрі. Повинне вийти печиво, схоже на хмиз.

Читайте також: Паста Амосова - зміцнююча суміш з сухофруктів: як приготувати її в домашніх умовах.

Розігріваємо у сковороді з високими бортиками або у сотейнику велику кількість олії. Чекаємо, поки вона нагріється, а на поверхні почнуть утворюватися бульбашки. Викладаємо вергуни в киплячу олію і смажимо приблизно по 1 хвилині з кожного боку. У процесі смаження вони мають збільшитись у розмірах.

Виймаємо їх за допомогою шумівки на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія. За бажанням їх можна посипати цукровою пудрою. Перекладаємо апетитні ласощі на чисту тарілку і подаємо до столу.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього