Лайм

Канелоні – великі макарони-трубочки, які готують із фаршем: найпростіший рецепт страви

Побалуйте близьких або здивуйте гостей

Багато хто з нас любить страви італійської кухні, оскільки вони смачні, ситні та не дуже складні в приготуванні. І якщо ви вже робили швидку лазанью з помідорами та сиром, цього разу урізноманітніть своє меню канелоні. theLime докладніше розповідає, що це таке, а також ділиться простим рецептом.

Канелоні це італійські макаронні вироби (макарони) у вигляді широких трубочок діаметром приблизно 2-3 см і довжиною близько 10 см. Цей вид італійської пасти начиняють і запікають в духовці під різними соусами.

Читайте також: Як смачно приготувати макарони з куркою замість звичайного рецепту по-флотськи.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: куряче філе або фарш (400 г), сіль, перець, паприка, цибуля (1 шт.), канелоні (11 шт.), вершки (500 мл), сир (150 г).

Приготування:

Куряче філе промиваємо в чистій проточній воді, чистимо від шкірок і подрібнюємо ножем або через м'ясорубку. Також можна використовувати готовий курячий фарш, куплений у магазині, або інше м'ясо за власним смаком.

Фарш викладаємо в глибоку миску, додаємо в нього сіль, перець, паприку.

Цибулю очищаємо від лушпиння, промиваємо і тремо на дрібній терці, додаємо до м'яса та спецій. Все ретельно вимішуємо руками до однорідної консистенції. Потім додаємо трохи води.

Читайте також: Як приготувати м'ясний соус болоньєзе до спагетті: простий рецепт.

Беремо канелоні та начиняємо їх підготовленим фаршем. Викладаємо у форму для запікання та зверху виливаємо вершки жирністю 18%. Накриваємо все алюмінієвою фольгою.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С. Ставимо в розігріту духовку форму з каннеллоне і випікаємо близько 40 хвилин.

Через зазначений проміжок часу дістаємо, знімаємо фольгу і посипаємо страву натертим сиром. Ставимо ще на 7-10 хвилин і запікаємо до рум'яної скоринки.

Подаємо апетитну італійську страву до столу на обід чи вечерю.

Цікаві новини для вас:

  1. Що робити з зеленими помідорами: виручить рецепт по-корейськи та в маринаді з часником.
  2. Сливовий пиріг з крихтою – смачна заміна класичному "тертому": як його готувати.
  3. Як зберегти моркву на зиму: два найпростіших способи консервації у банках.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні