Лайм

Плачинда - простий закритий пиріг з начинкою: як приготувати його з гарбузом

Поекспериментуйте на кухні

Плачинда – одна з багатьох національних страв Румунії, Молдови та південної України. Цей різновид пирога має плескату форму, з додаванням начинки або ж без неї. Раніше ми розповідали, як зробити його з сиром, а цього разу поділимося рецептом приготування такої страви з гарбузом.

Для тіста: пшеничне борошно – 400 гр, кефір – 200 гр, яйця – 1 шт, цукор – 1 ст.л. – 25 гр, рослинна олія – 2 ст.л. – 20 гр, сіль – 0,5 ч.л. – 3 гр, сода – 0,5 ч.л. – 2 гр. Для начинки: гарбуз – 600 гр, цукор – 3 ст.л. – 75 гр, кориця – 1 ч.л. – 3 гр – за смаком, сіль – дрібка. Додатково: вершкове масло – 50 гр – для змащення готових плачинд, рослинна олія – 3 ст.л. – 30 гр – для смаження. Із вказаних пропорцій у вас вийде близько 6 шт готових плачинд.

Читайте також: Як спекти в духовці хачапурі на сирному тісті: простий рецепт.

Фото: YouTube

Приготування: починаємо готувати тісто, і для цього з'єднуємо усі вказані вище компоненти в глибокій ємності, окрім борошна. Важливо: вони мають бути кімнатної температури. Все перемішуємо до однорідності, а в кінці починаємо поступово додавати борошно. Коли тісто готове, накриваємо його харчовою плівкою та залишаємо "відпочити" на півгодини.

Далі переходимо до приготування начинки: для цього очищаємо та натираємо на середній терці гарбуз, солимо його та залишаємо постояти на 20 хвилин. Це потрібно для того, щоб продукт пустив сік, і у разі необхідності його можна злити. Якщо ж гарбуз сухий і соку майже немає, цього можна не робити. Додаємо до гарбуза інші компоненти: цукор та корицю. Все перемішуємо - наша начинка готова.

Наступний етап: переходимо до розкатування тіста та смаження. Коли тісто трошки підійшло та "відпочило", розкатуємо його, ділимо на шість рівних частин та починаємо кожну із них розкатувати окремо. На готове розкатане тісто викладаємо рівномірно нашу начинку, далі робимо невеликі надрізи з боків, як це показано у ролику нижче, та починаємо загортати маленький пиріг.

Читайте на тему: Найулюбленіший рецепт цвітної капусти: як приготувати її в ніжному клярі.

Після того, як ви це зробили, кладемо страву на розігріту сковорідку швом донизу. Смажити потрібно по кілька хвилин з кожної сторони. Готові плачинди обмащуємо м'яким вершковим маслом, поки вони ще гарячі. За смаком додаємо варення або мед. Насолоджуємося ніжним смаком!

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень 

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги