Плачинда – одна з багатьох національних страв Румунії, Молдови та південної України. Цей різновид пирога має плескату форму, з додаванням начинки або ж без неї. Раніше ми розповідали, як зробити його з сиром, а цього разу поділимося рецептом приготування такої страви з гарбузом.
Для тіста: пшеничне борошно – 400 гр, кефір – 200 гр, яйця – 1 шт, цукор – 1 ст.л. – 25 гр, рослинна олія – 2 ст.л. – 20 гр, сіль – 0,5 ч.л. – 3 гр, сода – 0,5 ч.л. – 2 гр. Для начинки: гарбуз – 600 гр, цукор – 3 ст.л. – 75 гр, кориця – 1 ч.л. – 3 гр – за смаком, сіль – дрібка. Додатково: вершкове масло – 50 гр – для змащення готових плачинд, рослинна олія – 3 ст.л. – 30 гр – для смаження. Із вказаних пропорцій у вас вийде близько 6 шт готових плачинд.
Читайте також: Як спекти в духовці хачапурі на сирному тісті: простий рецепт.
Приготування: починаємо готувати тісто, і для цього з'єднуємо усі вказані вище компоненти в глибокій ємності, окрім борошна. Важливо: вони мають бути кімнатної температури. Все перемішуємо до однорідності, а в кінці починаємо поступово додавати борошно. Коли тісто готове, накриваємо його харчовою плівкою та залишаємо "відпочити" на півгодини.
Далі переходимо до приготування начинки: для цього очищаємо та натираємо на середній терці гарбуз, солимо його та залишаємо постояти на 20 хвилин. Це потрібно для того, щоб продукт пустив сік, і у разі необхідності його можна злити. Якщо ж гарбуз сухий і соку майже немає, цього можна не робити. Додаємо до гарбуза інші компоненти: цукор та корицю. Все перемішуємо - наша начинка готова.
Наступний етап: переходимо до розкатування тіста та смаження. Коли тісто трошки підійшло та "відпочило", розкатуємо його, ділимо на шість рівних частин та починаємо кожну із них розкатувати окремо. На готове розкатане тісто викладаємо рівномірно нашу начинку, далі робимо невеликі надрізи з боків, як це показано у ролику нижче, та починаємо загортати маленький пиріг.
Читайте на тему: Найулюбленіший рецепт цвітної капусти: як приготувати її в ніжному клярі.
Після того, як ви це зробили, кладемо страву на розігріту сковорідку швом донизу. Смажити потрібно по кілька хвилин з кожної сторони. Готові плачинди обмащуємо м'яким вершковим маслом, поки вони ще гарячі. За смаком додаємо варення або мед. Насолоджуємося ніжним смаком!
- Солодкі та соковиті помідори половинками – найкращий рецепт консервації на зиму.
Цікаві новини для вас:
- Смачна закуска до м’яса і домашнього застілля: рецепт маринованих слив.
- Рецепт круасанів із замороженого листкового тіста обожнюють за простоту: як їх приготувати.
- Бутерброди у школу: рецепти смачних і корисних сендвічів для дитячого перекусу.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.