Лайм

Рецепт гарбузового пирога-запіканки - знахідка сезону: як приготувати його без борошна

Спробуйте новий для себе смак

Гарбузовий пиріг можна приготувати з додаванням борошна, і таким рецептом ми вже ділилися раніше. Цього ж разу мова піде про те, як зробити ніжний пиріг-запіканку з цього компоненту, але з іншими інгредієнтами. Зокрема, кисломолочним сиром та цедрою апельсина.

Для сирної частини: кисломолочний сир 450 г, яйця 2 шт, цукор 100 г, крохмаль 1 ст л. Для гарбузової: гарбузове пюре 450 г (запечений у духовці гарбуз), яйця 2 шт, цукор 70-100 г, крохмаль 1-2 ст л, цедра 1 апельсина.

Читайте також: Паста Амосова – зміцнююча суміш із сухофруктів: як приготувати її в домашніх умовах.

Фото: instagram.com/nastyakaratsun

Приготування: починаємо готувати сирну частину: ля цього в окремій глибокій ємності з'єднуємо усі вказані вище компоненти та збиваємо їх за допомогою блендера. Сирна частина страви готова.

Далі робимо гарбузову частину пирога: для цього так само у окремій глибокій ємності з'єднуємо усі інгредієнти (цедра апельсина є обов'язковим компонентом) і знову все збиваємо блендером.

Після того як обидві частини готові, готуємо форму для випікання, у якій відправлятимемо пиріг у духовку. Обидва слої - і сирний, і гарбузовий - починаємо заливати по черзі, якщо хочете, щоб у вас вийшов візерунок, як це показано на фото на цій сторінці. Або ж можна зробити один слой повністю сирний, інший - повністю гарбузовий. Робіть так, як вам більше подобається.

Читайте на тему: Торт "Медовий пух" – проста версія медовика: як його приготувати без розкачування коржів.

Пиріг відправляємо випікатись на 30-40 хвилин. Температура випікання - 180°. Такий ніжний десерт стане відмінним доповненням до кави, чаю, какао чи інших зігріваючих у холодну пору напоїв. Смачного!

Фото: instagram.com/nastyakaratsun

  • Сливовий пиріг з газети "Нью-Йорк Таймс" - рецепт, який став легендою. Дізнайтесь, як його приготувати.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Якщо не встигли спекти паску: найпростіший рецепт крафіна, який можна приготувати до свята

Як у домашніх умовах приготувати незвичайну паску-крафін на дріжджовому тісті, щоб здивувати гостей та побалувати близьких на Великдень 

Чи можна пекти паски у Страсну п'ятницю: народні традиції і що говорить церква

Чому паски можна пекти у Страсну п'ятницю, яка у 2024 році випадає на 3 травня, а також що ще обов'язково потрібно зробити в цей день

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги