Лайм

Торт "Медовий пух" – проста версія медовика: як його приготувати без розкачування коржів

Побалуйте близьких новим десертом

Багато хто з нас вважає, що приготування тортів – це дуже складний та довгий процес, що потребує спеціальних навичок. Однак існує величезна кількість рецептів, з якими впорається навіть господиня-початківець, наприклад, лінивий Наполеон без випічки або фруктовий торт. theLime також підібрав простий рецепт торта Медовий пух, який можна спекти замість класичного медовика.

Читайте також: Не потрібно пекти коржі: рецепт торта Спартак на сковороді.

Фото: instagram.com/annaantonyshyn

Інгредієнти для коржів: мед (250 г), сода (1 ч. л.), яйця (5 шт.), цукор (200 г), сіль (1/3 ч. л.), борошно (320 г).

Інгредієнти крему: сметана (800 г), цукрова пудра (5 ст. л.).

Приготування:

У каструлю викладаємо мед, додаємо соду, перемішуємо, ставимо на вогонь, постійно помішуючи. Маса почне збільшуватися і потемніє. Знімаємо з вогню і даємо охолонути (але не до холодного стану, а так, щоб мед залишався трохи теплим), піна осяде.

В іншій ємності збиваємо яйця з цукром і сіллю до пишної піни (5-7 хвилин), додаємо медову суміш, що охолола, і акуратно вимішуємо. Просіюємо в тісто борошно в три прийоми, акуратно перемішуємо.

Читайте також: Як приготувати торт Мурашник без випічки: простий рецепт.

Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.

Викладаємо тісто на деко, застелене пергаментом, ставимо в гарячу духовку і випікаємо 20-25 хвилин.

Потім чекаємо, поки корж охолоне, та розрізаємо на чотири частини. Обрізаємо краї, подрібнюємо обрізки в крихту (можна підсушити в духовці, оскільки корж м'який).

Робимо крем: до сметани додаємо цукрову пудру, все акуратно перемішуємо, але не збиваємо, інакше крем буде рідким.

Збираємо торт: корж – сметанний крем, корж – крем, верхній шар та боки теж промазуємо кремом. Зверху посипаємо подрібненою крихтою.

Відправляємо торт Медовий пух на ніч у холодильник для просочення. Перед подачею дістаємо та розрізаємо на порційні шматочки.

Переглянути цей допис до Instagram

РЕЦЕПТІ домашніх страв КОЖЕН ДЕНЬ (@recepti_dariko)

Цікаві новини для вас:

  1. Сливовий пиріг із газети "Нью-Йорк Таймс" - рецепт, який став легендою.
  2. Як приготувати гострі баклажани на зиму: популярний рецепт по-грузинськи.
  3. Крижавки - це квашена капуста з буряком, яку ще називають "пелюсткою": як її приготувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами