Багато хто з нас вважає, що приготування тортів – це дуже складний та довгий процес, що потребує спеціальних навичок. Однак існує величезна кількість рецептів, з якими впорається навіть господиня-початківець, наприклад, лінивий Наполеон без випічки або фруктовий торт. theLime також підібрав простий рецепт торта Медовий пух, який можна спекти замість класичного медовика.
Читайте також: Не потрібно пекти коржі: рецепт торта Спартак на сковороді.
Інгредієнти для коржів: мед (250 г), сода (1 ч. л.), яйця (5 шт.), цукор (200 г), сіль (1/3 ч. л.), борошно (320 г).
Інгредієнти крему: сметана (800 г), цукрова пудра (5 ст. л.).
Приготування:
У каструлю викладаємо мед, додаємо соду, перемішуємо, ставимо на вогонь, постійно помішуючи. Маса почне збільшуватися і потемніє. Знімаємо з вогню і даємо охолонути (але не до холодного стану, а так, щоб мед залишався трохи теплим), піна осяде.
В іншій ємності збиваємо яйця з цукром і сіллю до пишної піни (5-7 хвилин), додаємо медову суміш, що охолола, і акуратно вимішуємо. Просіюємо в тісто борошно в три прийоми, акуратно перемішуємо.
Читайте також: Як приготувати торт Мурашник без випічки: простий рецепт.
Духовку заздалегідь розігріваємо до 180°С.
Викладаємо тісто на деко, застелене пергаментом, ставимо в гарячу духовку і випікаємо 20-25 хвилин.
Потім чекаємо, поки корж охолоне, та розрізаємо на чотири частини. Обрізаємо краї, подрібнюємо обрізки в крихту (можна підсушити в духовці, оскільки корж м'який).
Робимо крем: до сметани додаємо цукрову пудру, все акуратно перемішуємо, але не збиваємо, інакше крем буде рідким.
Збираємо торт: корж – сметанний крем, корж – крем, верхній шар та боки теж промазуємо кремом. Зверху посипаємо подрібненою крихтою.
Відправляємо торт Медовий пух на ніч у холодильник для просочення. Перед подачею дістаємо та розрізаємо на порційні шматочки.
Переглянути цей допис до Instagram
- Читайте також на theLime рецепт торта "Карпатка", який називають великим еклером.
Цікаві новини для вас:
- Сливовий пиріг із газети "Нью-Йорк Таймс" - рецепт, який став легендою.
- Як приготувати гострі баклажани на зиму: популярний рецепт по-грузинськи.
- Крижавки - це квашена капуста з буряком, яку ще називають "пелюсткою": як її приготувати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.