Лайм

Солону карамель для десертів та випічки можна приготувати вдома: простий рецепт

Страву роблять із доступних інгредієнтів

Солона карамель набирає популярність як топінг для віденських вафель, млинців та оладок, начинка для тортів та тістечок, смачне доповнення до морозива та гарячих напоїв. У магазинах такі ласощі коштують дорого, але приготувати їх можна вдома. Ділимося простим рецептом солоної карамелі з доступних компонентів.

Інгредієнти: цукор – 200 г, вода – 125 мл, вершкове масло – 60 г, вершки 33% – 150 мл, сіль – 0,5 ч. ложки.

Читайте також: Популярний десерт без випічки: як швидко приготувати торт "Снікерс".

Фото: Getty Images

Приготування:

Для приготування солоної карамелі потрібно каструля з товстим дном. Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури.

Всипаємо в каструлю цукор і заливаємо водою. Не перемішуючи цукор, сироп доводимо до кипіння на середньому вогні. Якщо каструля має ручку, можна трохи збовтувати суміш в процесі приготування.

Коли сироп набуде карамельного кольору і покриється стійкими великими бульбашками, прибираємо каструльку з вогню і розчиняємо в ній вершкове масло. Перемішуємо дерев'яною лопаткою доти, доки інгредієнти не з'єднаються повністю.

Читайте також: Без цукру, масла та борошна: як приготувати натуральну домашню халву.

Додаємо в карамель сіль, розмішуємо, вливаємо вершки та ретельно перемішуємо. Маса має стати однорідною і одноколірною.

Ставимо каструльку на вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом 3 хвилин, постійно помішуючи.

Готову карамель переливаємо у банку, закриваємо кришкою. Після остигання такі ласощі зберігатимуться в холодильнику протягом 2 тижнів.

Раніше ми розповідали, як зробити справжній марципан із трьох інгредієнтів.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні