Солона карамель набирає популярність як топінг для віденських вафель, млинців та оладок, начинка для тортів та тістечок, смачне доповнення до морозива та гарячих напоїв. У магазинах такі ласощі коштують дорого, але приготувати їх можна вдома. Ділимося простим рецептом солоної карамелі з доступних компонентів.
Інгредієнти: цукор – 200 г, вода – 125 мл, вершкове масло – 60 г, вершки 33% – 150 мл, сіль – 0,5 ч. ложки.
Читайте також: Популярний десерт без випічки: як швидко приготувати торт "Снікерс".
Приготування:
Для приготування солоної карамелі потрібно каструля з товстим дном. Усі інгредієнти мають бути кімнатної температури.
Всипаємо в каструлю цукор і заливаємо водою. Не перемішуючи цукор, сироп доводимо до кипіння на середньому вогні. Якщо каструля має ручку, можна трохи збовтувати суміш в процесі приготування.
Коли сироп набуде карамельного кольору і покриється стійкими великими бульбашками, прибираємо каструльку з вогню і розчиняємо в ній вершкове масло. Перемішуємо дерев'яною лопаткою доти, доки інгредієнти не з'єднаються повністю.
Читайте також: Без цукру, масла та борошна: як приготувати натуральну домашню халву.
Додаємо в карамель сіль, розмішуємо, вливаємо вершки та ретельно перемішуємо. Маса має стати однорідною і одноколірною.
Ставимо каструльку на вогонь, доводимо до кипіння і варимо протягом 3 хвилин, постійно помішуючи.
Готову карамель переливаємо у банку, закриваємо кришкою. Після остигання такі ласощі зберігатимуться в холодильнику протягом 2 тижнів.
Раніше ми розповідали, як зробити справжній марципан із трьох інгредієнтів.