Халва - популярні східні солодощі, які дуже люблять й в Україні. Існує багато різновидів халви - з кунжуту і насіння льону, з насіння соняшника і горіхів з додаванням меду. Останній варіант підходить для правильного харчування, оскільки не містить ані цукру, ані борошна, ані масла. Готується цей смаколик просто та з доступних продуктів.
Читайте також: Як приготувати домашній марципан з трьох інгредієнтів: простий рецепт.
Ще один різновид халви – з фісташками
Інгредієнти: насіння соняшника (400 г), арахіс (100 г), мед (150 г).
Приготування:
Соняшникове насіння висипте на суху сковороду і обсмажте на маленькому вогні до золотистого кольору, періодично помішуючи. Важливо не перетримати насіння, інакше халва матиме гіркий присмак. Перекладіть у каструлю.
У цій же сковороді обсмажте арахіс. Можна брати будь-які інші горіхи на ваш смак або готувати халву тільки з насіння соняшника.
Охолоджене насіння перекладіть в чашу блендера і подрібніть. Теж саме зробіть з арахісом.
У глибокій мисці з'єднайте подрібнені горіхи та насіння. Добре перемішайте. Влийте рідкий мед і ще раз ретельно перемішайте.
Читайте також: Рецепт смачної чурчхели в домашніх умовах: як приготувати її з натурального соку.
Форму для кексу або будь-яку іншу ємність застеліть харчовою плівкою і викладіть в неї масу з насіння, арахісу та меду. Добре утрамбуйте. Спочатку зробіть це ложкою, а потім – качалкою для тіста.
Поставте в холодильник, щоб халва охолола. Тримайте її у холоді кілька годин, а якщо робите ввечері – всю ніч.
Вранці дістаньте халву, переверніть форму на дошку та акуратно зніміть плівку. Наріжте невеликими шматочками та насолоджуйтесь смачним результатом.
Читайте також на theLime, як приготувати смачні домашні цукерки з горіхами та сухофруктами.