Сосиски у тісті – популярна у всьому світі випічка, яка з'явилася в Німеччині як страва фастфуду. Варіантів її приготування існує безліч, і в різних країнах світу рецепти відрізняються один від одного. І якщо ви вже робили ліниві сосиски в лаваші, цього разу побалуйте близьких сосисками в дріжджовому тісті. theLime ділиться простим рецептом.
Читайте також: Печемо у духовці смачні сосиски у тісті на шпажках: домашній рецепт.
Інгредієнти: сосиски, борошно (450-500 г), молоко (300 мл), яйце (1 шт. або 3 жовтки), сухі дріжджі (2,5 ч. л.), цукор (1-1,5 ст. л.), сіль (1 ч. л.), рослинна олія або вершкове масло (50 г), жовток з молоком для обмазування, кунжут для присипки.
Приготування:
Цукор змішуємо з дріжджами, додаємо 150 мл теплого молока, перемішуємо, накриваємо плівкою та рушником. Залишаємо в теплому місці приблизно на 15 хвилин. Зверху має з'явитися пінна шапочка.
Тим часом в молоко, що залишилося, додаємо яйце і сіль, перемішуємо.
Борошно просіюємо через сито, робимо невелике заглиблення та додаємо дріжджову суміш та молочно-яєчну суміш, трохи перемішуємо лопаткою.
Читайте також: Максимально швидко і просто: як приготувати сосиску в тісті корн-дог.
Тепер можна ввести рослинну олію або розтоплене вершкове масло. Починаємо вимішувати тісто руками спочатку в мисці, а потім перекладаємо на стіл. При необхідності додаємо ще борошно.
Вимішувати потрібно 10-15 хвилин, поки тісто не стане м'яким і перестане липнути до рук.
Миску змащуємо олією, викладаємо в неї тісто, накриваємо плівкою і залишаємо на 1,5-2 години в теплому місці.
За цей час тісто має збільшитись у 2-3 рази. Через зазначений проміжок часу обминаємо його руками, знову накриваємо плівкою та рушником та залишаємо ще на 1 годину.
Читайте також: Як приготувати швидкі сосиски у тісті з листкового тіста: простий рецепт.
Розділяємо тісто на рівні шматочки, загортаємо сосиски в нього. Викладаємо їх на деко, застелене пергаментом на відстані 2-3 см один від одного, накриваємо рушником і залишаємо ще на хвилин 10.
Змащуємо їх сумішшю з яйця та молока, присипаємо кунжутом.
Духовку наперед розігріваємо до 180°С.
Відправляємо сосиски в тісті в духовку на 20-25 хвилин, випікаємо до рум'яної скоринки.
Дістаємо апетитні сосиски з духовки, чекаємо, поки вони охолонуть. Їх можна взяти з собою як перекус на роботу, до школи чи на прогулянку.
- Раніше ми розповіли, як приготувати сосиски у тісті із сиром за рецептом Анни Саліванчук.
- Читайте також на theLime, як приготувати сосиску в тісті без дріжджів.
Цікаві новини для вас:
- Пікантні баклажани по-вірменськи – простий та вдалий рецепт консервації на зиму.
- Салат з мівіни - найшвидша страва для втамування голоду: варіанти його приготування.
- Смачну тушковану капусту можна приготувати заздалегідь на зиму: як це зробити.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.