Лайм

Як зберігати волоські горіхи, щоб вони не відсиріли і не засохли: найкращі способи

Поради для тих, хто хоче зберегти горіховий врожай

Волоський горіх - не тільки смачний продукт, але й джерело необхідних організму вітамінів та мікроелементів. З зелених плодів готують варення, а стиглі сушать і кладуть на зберігання. У цьому матеріалі розповімо, як правильно зберігати горіхи в шкаралупі та чищені, щоб вони не відсиріли і не засохли.

Читайте також: Корисні для серця і мозку: дієтолог розповіла про чарівну силу горіхів.

Фото: pixabay.com

Як зберігати цілі горіхи

Волоські горіхи в шкаралупі найкраще зберігаються в скляних банках, дерев'яних ящиках і тканинних мішках. Але за умови, що у приміщенні буде невисока вологість та оптимальна температура повітря. Волоські горіхи не люблять вологу та спеку.

Шкаралупа має здатність добре вбирати вологу, тому якщо в повітрі буде її надлишок, ядра можу покритися пліснявою. Зберігання горіхів при температурі вище 21 градуси призведе до того, що плоди прокоркнуть. Оптимальна температура повітря для зберігання волоських горіхів – від -5 до +10.

У приміщенні, де зберігаються горіхи, не має бути різких запахів, оскільки ядра вберуть у себе всі ці аромати.

Якщо всі вищезгадані умови будуть дотримані, то горіхи в шкаралупі зберігатимуться до року.

Фото: pixabay.com

Зберігання чищених горіхів

При кімнатній температурі ядра горіхів зберігаються 3-4 тижні. Потім вони стають гіркими та засихають.

Якщо хочете продовжити термін зберігання очищених горіхів, тоді помістіть їх у холодильник. Складіть ядра в герметичну скляну або керамічну тару та поставте на полицю.

Читайте також: 5 популярних горіхів: кому вони корисні, а кому - не дуже.

Фото: unsplash.com

Зберігання горіхів у погребі або на балконі допускається за умови, що вологість у приміщенні не перевищуватиме 70%. Інакше горіхи покриються пліснявою.

Щоб максимально продовжити термін придатності врожаю горіхів, зберігайте їх у морозилці. Упакуйте ядра в герметичні пакети або харчову плівку та покладіть у морозильну камеру. Завдяки такому способу ви зможете насолоджуватись горіхами близько року.

Найоптимальніший метод зберігання чищених горіхів – залити їх медом. Такий корисний смаколик зберігають у скляній банці в холодильнику.

Фото: unsplash.com

Дізнайтеся також, як захистити урожай винограду від цвілі: секрети довгого зберігання ягід.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Астрологи назвали 4 знаки Зодіаку, які зможуть залучити більше грошей цього літа

Астрологи назвали знаки Зодіаку, яким вдасться покращити фінансовий стан цього літа - це Тельці, Діви, Скорпіони і Козероги

Як захистити розсаду під час висадки у ґрунт: допоможе корисний розчин

Як розводити фітоспорин для обробки помідорів та іншої розсади перед висадкою у відкритий ґрунт - приготування розчину фітоспорину

Який маникюр зробити на випускний: стильні ідеї для сучасних дівчат

Які варіанти манікюру в нюдових відтінках придивитися на випускний вечір, щоб доповнити образ і виділятися із сірого натовпу