Лайм

У харчовій плівці та пергаментному папері: способи довгого зберігання капусти в домашніх умовах

Завдяки цим методам овочі долежать до весни

Зберегти капусту – не менш важлива задача, ніж виростити її та вчасно зібрати врожай. При правильному зберіганні качани можуть залишитися свіжими до шести місяців. Розповідаємо, як зберегти капусту на зиму у підвалі та квартирі, щоб вона довго лежала і не псувалася.

Читайте також: Швидкий рецепт із перцем чилі: Клопотенко показав, як готувати гостру квашену капусту.

Як зберігати капусту в погребі

Для тривалого зберігання підходять лише цілі та зрілі плоди. Тріснуті, пошкоджені та підморожені качани для закладання у погреб не підходять.

Фото: pixabay.com

Перед зберіганням капусту протягом доби просушують у теплому та добре провітрюваному приміщенні або на вулиці під навісом. Саме сховище провітрюють раз на місяць, щоб запобігти розмноженню грибків.

Білокачанну капусту припудрюють крейдою або гашеним вапном і зберігають у ящиках або картонних коробках. Качани укладають в один шар, щоб вони один одного не торкалися.

Також капусту зберігають на стелажах, шириною не менше 20 см і висотою близько 30 см. Плоди загортають в папір або кілька шарів харчової плівки і укладають кочерижкою вгору.

Качани з довгою кочерижкою (не менше 8 см) зберігають у ящику з сухим піском. У шар піску 20 см встромляють капусту кочерижкою вниз.

Ще один спосіб зберігання капусти – у глині. 2 частини глини змішують з 1 частиною води та отриманим складом змащують кожен качан. Далі капусту просушують і укладають на полиці у погребі або підвалі.

Якщо рік видався врожайним і місця для капусти у погребі не залишилося, то зберігати качани можна у підвішеному вигляді (до стелі за кочерижку). При цьому плоди не мають торкатися один одного.

Читайте також: Чому овочі гниють у погребі та як це запобігти: корисні поради для зберігання врожаю.

Зберігання капусти в домашніх умовах

Для тривалого зберігання у квартирі, капусту щільно загортають у харчову плівку та кладуть у холодильник у відділення для овочів з мінімальною температурою. Качани регулярно перевіряють і щойно з'явився конденсат, поліетиленову плівку змінюють. Замість плівки можна використовувати пергаментний папір.

Також капусту зберігають на балконі, якщо помешкання дозволяє поставити кілька дерев'яних ящиків. Ємності утеплюють пінопластом і укладають капусту, попередньо обернувши кожен качан у харчову плівку або пергаментний папір. Взимку час від часу капусту перевіряють, оскільки навіть при правильному зберіганні плоди можуть захворіти.

Фото: pixabay.com

Раніше ми розповідали, як зберігати буряки, щоб долежали до самої весни.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Захищають свій внутрішній світ: які знаки Зодіаку маскують вразливість за допомогою гумору

Які знаки Зодіаку використовують гумор, щоб не показувати свою вразливість перед іншими - це Близнюки, Стрільці, Водолії

Як виростити пишний і запашний кріп: поради досвідчених господарів

Як правильно підготувати ґрунт перед тим, як сіяти кріп, а також яким добривам віддати перевагу, щоб отримати добрий урожай

Смачний салат нашвидкуруч із доступних інгредієнтів: як його приготувати

Як у домашніх умовах приготувати на Великдень салат з картоплею, оселедцем та консервованим горошком за рецептом Ектора Хіменес-Браво