Лайм

Варення з зелених волоських горіхів готують на початку липня: як закрити його на зиму

Поекспериментуйте на дозвіллі

Одні господині щороку готують варення за традиційними та перевіреними рецептами, а інші не бояться експериментувати. І якщо ви пробували робити навесні незвичний кульбабовий мед, цього разу приготуйте варення з волоських горіхів. theLime вирішив докладніше розповісти, які корисні властивості має недозрілий горіх молочної стиглості, і як зварити з нього варення.

Фото: instagram.com/liky_pid_nogamy

Недозрілий горіх має у своєму складі багато вітамінів та корисних мікроелементів: вітаміни А, К, Р, В, ударну дозу вітаміну С (навіть більше, ніж у смородині та цитрусових), магній, кальцій, йод та дубильні речовини. Тому народні цілителі вважають зелений горіх справжнім еліксиром здоров'я. З зелених горіхів роблять спиртові настоянки для зовнішнього та внутрішнього застосування, варення, домашні лікери.

У всіх випадках використовують недозрілий горіх молочної стиглості. У такому стані він орієнтовно перебуває у середині червня. Однак терміни можуть відрізнятися залежно від погодних умов та клімату.

Для перевірки стиглості горіх протикають зубочисткою або дерев'яною шпажкою. Якщо вона без проблем проходить через горіх – час для збирання.

Інший спосіб перевірити, чи підходить зелений горіх для використання – розрізати його. Для того щоб зробити це, не потрібно докладати багато зусиль, а в розрізі можна буде побачити візерунок шкаралупи, перегородок та ядра горіха світлого молочного кольору.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти: волоські зелені горіхи (800 г), цукор (1,6 кг), вода (4 склянки), гвоздика, цедра, запашний перець горошком (за кількістю горіхів).

Приготування:

Зелені горіхи промиваємо у проточній воді і потім кожен горіх протикаємо наскрізь шилом або великою голкою.

Заливаємо їх холодною водою та залишаємо на 2 або більше діб. Відкиcати горіхи можуть і 2 тижні, головне – щодня по декілька разів змінювати воду, в якій вони лежать.

Через зазначений проміжок часу зливаємо воду, в якій зелені волоські горіхи відкисали, заливаємо їх чистою водою, ставимо на плиту і чекаємо, поки вони закиплять. Проварюємо приблизно 30 хвилин.

Тим часом приготуємо цукровий сироп – у каструлю виливаємо 4 склянки води та висипаємо 800 г цукру. Після того, як вода закипить, варимо близько 3-5 хвилин, ретельно помішуючи.

Читайте також: 5 продуктів, з яких виходить несподівано смачне варення.

Потім кожен горіх потрібно нашпигувати запашним перцем, гвоздикою та цедрою лимона чи апельсина. Кладемо підготовлені горіхи у гарячий сироп. Залишаємо у такому вигляді приблизно на 2 дні.

Через зазначений проміжок часу беремо ще 800 г цукру. За допомогою сита відокремлюємо горіхи від сиропу, в якому вони простояли 2 дні. Засипаємо горіхи цукром і ставимо на плиту – потрібно, щоб цей цукор розплавився та перекипів, але не застиг. Тому горіхи в цукрі потрібно постійно помішувати. Коли він розплавиться, додаємо сироп, де раніше стояли горіхи. Чекаємо, поки все закипить, а потім залишаємо ще на 1 добу за кімнатної температури.

Потім стерилізуємо банки та кришки, розливаємо горіхове варення в чисті банки та герметично закриваємо кришками.

Цікаві новини для вас:

  1. Як закрити на зиму густе желе з чорної смородини: простий рецепт без загусників.
  2. Що приготувати з кабачків: топ-3 рецепти смачних сезонних закусок.
  3. Простий рецепт варення з черешні без кісточок: як приготувати його на зиму.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Їхні звички відштовхують: які знаки Зодіаку найбільше дратують оточуючих

Астрологи назвали знаки Зодіака, які найбільше дратують інших через свої звички - у списку опинилися Раки, Водолії та Близнюки

На сонці чи в тіні: де краще садити баклажани, щоб мати великий врожай

Як правильно визначити оптимальне місце для висадки баклажанів на городі, в чому переваги та ризики вирощування в тіні та на сонці

Як приготувати млинці з м'ясною начинкою і соусом бешамель: простий рецепт

Млинці з м'ясною начинкою, запечені в духовці під соусом бешамель - смачна та ситна страва для всієї родини