Осінь - ідеальна пора не лише для приготування імбирних пряників, але також і для гарбузового печива. Його рецепт максимально простий, проте смак від цього не стає менш приємним. Детальніше про те, як зробити цю ніжну страву своїми руками, читайте далі на сторінці.

Інгредієнти: 300 г гарбуза (солодкий сорт), 2 ст л цукру, 2 ст л води, 2 яйця, 100 г цукру, 100 г соняшникової олії, 400 г борошна, 16 г розпушувача, 100 г цукрової пудри, дрібка мускатного горіха та кориці (за бажанням).

Читайте також: Як приготувати мариновану капусту на зиму: простий рецепт у томатному соусі.

Фото: YouTube

Приготування: очищуємо від шкірки гарбуз, розрізаємо його на частини та дрібнимо шматочками приблизно по 2 см кожен. Порізаний гарбуз пересипаємо у каструлю, додаємо туди 2 ст ложки цукру та 2 ст ложки води. Ставимо інгредієнти готуватися на плиту та варимо їх до готовності.

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Коли гарбуз готовий, даємо йому охолонути, після чого розминаємо його за допомогою виделки. Додаємо до нього 2 яйця та перемішуємо все до однорідності. Далі насипаємо туди ж 100 г цукру, додаємо 100 г соняшникової олії, мускатний горіх та корицю. Все ретельно перемішуємо.

До борошна додаємо розпушувач, перемішуємо і поступово починаємо додавати до інших інгредієнтів. Постійно вимішуємо тісто і додаємо невеликими порціями іншу частину борошна. Після того, як за консистенцією воно вийшло ніжним та м’яким, перекладаємо його на робочу поверхню. Ще раз вимішуємо та відправляємо у миску "відпочити".

Деко застеляємо пергаментним папером та починаємо формувати наші кульки печива після того, як тісто трохи "відпочило". Руки злегка змочуємо в олії, щоб тісто не прилипало, і круговими рухами починаємо формувати десерт. Одну сторону печива обвалюємо у цукровій пудрі, готовий виріб кладемо на деко.

Читайте на тему: Рецепт солянки з капустою і грибами став хітом у господинь: як її приготувати.

Коли всі кульки сформовані і тісто закінчилося, відправляємо страву до духовки. Готуємо 20-25 хвилин за температури 180 190°. Після приготування дістаємо готове печиво, даємо йому охолонути та насолоджуємося ніжним смаком.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.