Осінь - ідеальна пора не лише для приготування імбирних пряників, але також і для гарбузового печива. Його рецепт максимально простий, проте смак від цього не стає менш приємним. Детальніше про те, як зробити цю ніжну страву своїми руками, читайте далі на сторінці.
Інгредієнти: 300 г гарбуза (солодкий сорт), 2 ст л цукру, 2 ст л води, 2 яйця, 100 г цукру, 100 г соняшникової олії, 400 г борошна, 16 г розпушувача, 100 г цукрової пудри, дрібка мускатного горіха та кориці (за бажанням).
Читайте також: Як приготувати мариновану капусту на зиму: простий рецепт у томатному соусі.
Приготування: очищуємо від шкірки гарбуз, розрізаємо його на частини та дрібнимо шматочками приблизно по 2 см кожен. Порізаний гарбуз пересипаємо у каструлю, додаємо туди 2 ст ложки цукру та 2 ст ложки води. Ставимо інгредієнти готуватися на плиту та варимо їх до готовності.
Коли гарбуз готовий, даємо йому охолонути, після чого розминаємо його за допомогою виделки. Додаємо до нього 2 яйця та перемішуємо все до однорідності. Далі насипаємо туди ж 100 г цукру, додаємо 100 г соняшникової олії, мускатний горіх та корицю. Все ретельно перемішуємо.
До борошна додаємо розпушувач, перемішуємо і поступово починаємо додавати до інших інгредієнтів. Постійно вимішуємо тісто і додаємо невеликими порціями іншу частину борошна. Після того, як за консистенцією воно вийшло ніжним та м’яким, перекладаємо його на робочу поверхню. Ще раз вимішуємо та відправляємо у миску "відпочити".
Деко застеляємо пергаментним папером та починаємо формувати наші кульки печива після того, як тісто трохи "відпочило". Руки злегка змочуємо в олії, щоб тісто не прилипало, і круговими рухами починаємо формувати десерт. Одну сторону печива обвалюємо у цукровій пудрі, готовий виріб кладемо на деко.
Читайте на тему: Рецепт солянки з капустою і грибами став хітом у господинь: як її приготувати.
Коли всі кульки сформовані і тісто закінчилося, відправляємо страву до духовки. Готуємо 20-25 хвилин за температури 180 190°. Після приготування дістаємо готове печиво, даємо йому охолонути та насолоджуємося ніжним смаком.
- Як приготувати ідеально хрумку та запашну картоплю по-селянськи: простий рецепт.
Цікаві новини для вас:
- Найкращий рецепт шарлотки з яблуками, яка завжди виходить пишною та пухкою
- Немає нічого складного: рецепт різотто з м'ясом і грибами, яке можна приготувати на вечерю.
- Рецепт смажених пиріжків на картопляному відварі, які виходять дуже пухкими та смачними.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.