Лайм

Найпростіший рецепт гарбузового печива, з яким впорається навіть кулінар-початківець

Знадобиться небагато часу та зусиль

Осінь - ідеальна пора не лише для приготування імбирних пряників, але також і для гарбузового печива. Його рецепт максимально простий, проте смак від цього не стає менш приємним. Детальніше про те, як зробити цю ніжну страву своїми руками, читайте далі на сторінці.

Інгредієнти: 300 г гарбуза (солодкий сорт), 2 ст л цукру, 2 ст л води, 2 яйця, 100 г цукру, 100 г соняшникової олії, 400 г борошна, 16 г розпушувача, 100 г цукрової пудри, дрібка мускатного горіха та кориці (за бажанням).

Читайте також: Як приготувати мариновану капусту на зиму: простий рецепт у томатному соусі.

Фото: YouTube

Приготування: очищуємо від шкірки гарбуз, розрізаємо його на частини та дрібнимо шматочками приблизно по 2 см кожен. Порізаний гарбуз пересипаємо у каструлю, додаємо туди 2 ст ложки цукру та 2 ст ложки води. Ставимо інгредієнти готуватися на плиту та варимо їх до готовності.

Коли гарбуз готовий, даємо йому охолонути, після чого розминаємо його за допомогою виделки. Додаємо до нього 2 яйця та перемішуємо все до однорідності. Далі насипаємо туди ж 100 г цукру, додаємо 100 г соняшникової олії, мускатний горіх та корицю. Все ретельно перемішуємо.

До борошна додаємо розпушувач, перемішуємо і поступово починаємо додавати до інших інгредієнтів. Постійно вимішуємо тісто і додаємо невеликими порціями іншу частину борошна. Після того, як за консистенцією воно вийшло ніжним та м’яким, перекладаємо його на робочу поверхню. Ще раз вимішуємо та відправляємо у миску "відпочити".

Деко застеляємо пергаментним папером та починаємо формувати наші кульки печива після того, як тісто трохи "відпочило". Руки злегка змочуємо в олії, щоб тісто не прилипало, і круговими рухами починаємо формувати десерт. Одну сторону печива обвалюємо у цукровій пудрі, готовий виріб кладемо на деко.

Читайте на тему: Рецепт солянки з капустою і грибами став хітом у господинь: як її приготувати.

Коли всі кульки сформовані і тісто закінчилося, відправляємо страву до духовки. Готуємо 20-25 хвилин за температури 180 190°. Після приготування дістаємо готове печиво, даємо йому охолонути та насолоджуємося ніжним смаком.

Цікаві новини для вас:

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні