Лайм

Осінь – час пекти імбирні пряники: простий рецепт, з яким вони вийдуть ідеальними

Побалуйте своїх близьких

У кожного з нас є страва, яка асоціюється із безтурботним дитинством. У когось це цукрові булочки, як у школі, у когось – тертий пиріг, а в інших – імбирні пряники. theLime вирішив поділитися простим рецептом останніх.

Читайте також: Як приготувати хрумке і ніжне печиво на розсолі: простий рецепт.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: борошно (400-500 г), мед (160 г), цукор (100 г), вершкове масло (120 г), сода (1 ч. л.), яйце (1 шт.), мелений імбир (1,5 ч. л.), кориця (1 ч. л.), гвоздика, мускатний горіх (за бажанням).

Приготування:

У каструлі з'єднуємо цукор, мед та спеції, ретельно перемішуємо.

Ставимо її на сильний вогонь і доводимо до кипіння, постійно помішуючи силіконовою лопаткою.

Коли суміш закипить, зменшуємо вогонь та варимо до повного розчинення цукру – приблизно 3-5 хвилин. Не забуваємо помішувати, щоб маса не пригоріла.

Знімаємо з вогню і додаємо сюди соду, знову перемішуємо. В цей час почне з'являтися піна.

Читайте також: Як приготувати шоколадні пряники у білій глазурі: простий рецепт.

Потім додаємо до рідких інгредієнтів вершкове масло – піна почне осідати. Розмішуємо до повного розчинення масла. Залишаємо приблизно на 20 хвилин, щоб суміш охолола перед тим, як додавати яйце.

Яйце розбиваємо в невелику піалу і збиваємо виделкою. Додаємо в охолоджену суміш і знову перемішуємо.

Потім у декілька етапів вводимо просіяне через сито борошно, перемішуємо вінчиком, а потім починаємо вимішувати тісто руками.

Розстеляємо в 2 шари харчову плівку і обгортаємо в неї тісто. Відправляємо тісто в холодильник щонайменше на 2 години. Потім розкочуємо його і за допомогою ножа або форм вирізаємо необхідну фігуру.

З цієї порції тіста виходить 10-15 пряників середнього розміру.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Рецепт смажених пиріжків на картопляному відварі, які виходять дуже пишними та смачними.
  2. Салака з овочами – найпопулярніший рецепт сезону: як приготувати її на зиму.
  3. Скільки варити опеньки та як смачно приготувати їх на зиму: рецепт вдалого маринаду.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Ідеальне добриво: як підживити розсаду йодом і що це дасть

Розповідаємо, як правильно використовувати йод для підживлення рослин і чому розсада його любить

Булочки, які замінять хліб: блогерка розкрила секрет неймовірної хрусткості

Блогерка Юлія Сенич показала, як приготувати булочки з хрусткою скоринкою замість хліба

Чахохбілі з куркою: простий рецепт смачної грузинської страви

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як смачно приготувати страву грузинської кухні чахохбілі з куркою