Кожна досвідчена господиня має свою фірмову страву з картоплі: хтось готує деруни з домашнім сиром, хтось – картопляні млинці з ковбасою, а інші балують своїх близьких домашніми чипсами. І якщо ви в пошуках нового рецепту, спробуйте зробити хрустку і ароматну картоплю по-селянськи. theLime підібрав простий рецепт.

Читайте також: Як приготувати вдома картоплю по-селянськи з часником: простий рецепт на вечерю.

Фото: instagram.com/cookingwithlove_18

Інгредієнти: картопля (1 кг), сіль (0,5 ч. л.), перець (0,3 ч. л.), солодка паприка (1 ч. л.), сушений часник (0,5 ч. л.), кукурудзяний крохмаль (1 ст. л.), олія (2 ст. л.).

Приготування:

Продовження після реклами
РЕКЛАМА

Картоплю ретельно промиваємо під проточною водою, шкірку не зрізаємо, нарізаємо на часточки. Викладаємо у глибоку миску.

Заливаємо кип'яченою водою, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо за кімнатної температури приблизно на 20 хвилин.

Читайте також: Як приготувати картоплю з грибами у духовці: докладний рецепт.

Після цього картоплю необхідно добре обсушити на паперових рушниках.

Додаємо сіль та спеції: перець, солодку паприку, сушений часник, крохмаль, а також олію та ретельно перемішуємо. Викладаємо картоплю на деко, застелене пергаментним папером.

Духовку розігріваємо до 180°С і випікаємо картоплю по-селянськи приблизно 40 хвилин до апетитної скоринки.

Чекаємо, поки вона трохи охолоне, і подаємо до столу з улюбленими соусами.

Переглянути цей допис до Instagram

Смачні рецепти Фудблог (@viktoria__cooking)

Цікаві новини для вас:

  1. Найкращий рецепт шарлотки з яблуками, яка завжди виходить пишною та пухкою.
  2. Найкраща заготівля для голубців: як приготувати квашені капустяні листки на зиму.
  3. Як зрозуміти, що яйце зіпсоване: зверніть увагу на ці три ознаки.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.