Багато хто не любить прохолодну та дощову осінь. А щоб хоч якось скрасити цю пору року, можна приготувати щось смачненьке чи спекти пиріг. Наприклад, сливовий із газети "Нью-Йорк Таймс" або класичний манник. theLime також підібрав простий рецепт шарлотки, з яким впорається навіть господиня-початківець.
Читайте також: Що спекти замість шарлотки: рецепт смачного пирога з перетертими яблуками і кремом.
Інгредієнти: яйця (6 шт.), цукор (200 г), борошно (200 г), сіль (щіпка), ванільний цукор (1 пакетик), розпушувач (1 пакетик), яблука (3-4 шт.).
Приготування:
Яйця розбиваємо в глибоку ємність і збиваємо з щіпкою солі, ванільним цукром і цукром приблизно 8 хвилин - доти, доки не утвориться густа біла маса.
Борошно просіюємо з розпушувачем в яєчну суміш в 2-3 прийоми. Все акуратно перемішуємо.
Підготуємо начинку: яблука промиваємо у проточній воді, розрізаємо, вирізаємо насіннєву коробку та нарізаємо їх часточками.
Читайте також: Тертий пиріг можна приготувати на маргарині, маслі та майонезі: особливості рецептури.
Форму вистилаємо пергаментним папером. Викладаємо половину тіста, зверху розкладаємо частину яблук, потім знову шар тіста і знову шар яблук. Зверху яблука трохи присипаємо цукром.
Заздалегідь розігріваємо духовку до 170°С та випікаємо приблизно 40 хвилин. Під час випікання духовку в жодному разі не відкриваємо. Дістаємо яблучний пиріг і чекаємо, доки він охолоне.
Розрізаємо шарлотку на порційні шматочки і подаємо до столу.
- Раніше ми розповіли, як приготувати американський гарбузовий пиріг.
- Читайте також на theLime простий рецепт пирога, який варто приготувати замість шарлотки.
Цікаві новини для вас:
- Млинці з твердим сиром і зеленню варто спробувати хоча б раз: як їх приготувати.
- Немає нічого складного: рецепт різотто з м'ясом та грибами, яке можна приготувати до вечері.
- Сметанник - один із найпростіших домашніх тортів: як його приготувати.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.