Лайм

Рецепт смажених пиріжків на картопляному відварі, які виходять дуже пухкими та смачними

Побалуйте своїх близьких

Кожна господиня має свій фірмовий рецепт улюбленої випічки. Хтось робить сосиски в листковому тісті, хтось – пиріжки з вишнею, а інші – біляші з м'ясом. theLime підібрав також простий рецепт смажених пиріжків на картопляному відварі.

Читайте також: Як приготувати смажені пиріжки на кефірі: простий рецепт як у бабусі.

Фото: instagram.com/1803viktoriia

Інгредієнти: теплий картопляний відвар (400 г), яйце (1 шт.), сіль (1/2 ч. л.), цукор (1 ст. л.), сухі дріжджі (7 г), рослинна олія (50 мл), борошно (650 г).

Приготування:

У теплий картопляний відвар висипаємо сіль і цукор, також сюди додаємо сухі дріжджі та ретельно перемішуємо вінчиком.

Потім вбиваємо в масу 1 яйце і знову перемішуємо.

Борошно просіюємо через сито і поступово додаємо до рідких інгредієнтів, не забуваючи при цьому помішувати. Починаємо замішувати тісто ложкою, додаємо олію, потім вимішуємо його руками.

Викладаємо тісто в миску, змащену олією. Накриваємо харчовою плівкою та залишаємо в теплому місці на 1 годину.

Читайте також: Як приготувати пиріжки з яйцем і цибулею на сковороді: простий рецепт.

Через зазначений проміжок часу тісто має підійти. Змащуємо руки олією і знову вимішуємо його.

Робочу поверхню змащуємо олією, викладаємо на неї тісто та поділяємо його на 12 шматочків. З кожного формуємо кулю, накриваємо харчовою плівкою та залишаємо приблизно на 10 хвилин, щоб тісто "відпочило".

Для начинки беремо картопляне пюре з обсмаженою цибулею. Формуємо з кожного шматочка тіста коржик, на середину викладаємо начинку і закріплюємо краї.

У сковороді з високими бортиками розігріваємо олію. Викладаємо пиріжки на картопляному відварі та обсмажуємо їх з обох боків. Після цього перекладаємо їх на паперові рушники, щоб увібралася зайва олія.

Подаємо до столу або беремо з собою в якості перекусу.

Цікаві новини для вас:

  1. Салака з овочами – найпопулярніший рецепт сезону: як приготувати її на зиму.
  2. Гарбузові кекси на Хелловін: як приготувати мафіни з простим тематичним декором.
  3. Як приготувати квашені яблука на зиму: простий рецепт у каструлі чи відрі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні