Лайм

Пластичний хірург спростувала п'ять поширених міфів про зморшки і старіння

Візьміть собі на замітку

Кожна жінка хоче виглядати неперевершено, навіть якщо їй далеко не 20 років. І якщо ви знаєте, як покращити шкіру під очима в домашніх умовах, візьміть собі на замітку п'ять поширених міфів про зморшки та старіння. theLime вирішив розповісти, на які хитрощі косметологів і виробників косметичних засобів не варто вестися.

Про це йдеться у коментарі доктора медичних наук, лікаря Penn Plastic Surgery Івони Персек виданню pennmedicine.org.

Міф №1: У моїх батьків є зморшки – і у мене вони також обов'язково з'являться

Факт: можливо, ви успадкували від батьків очі чи почуття гумору, але не зморшки.

"Коли справа доходить до зморшок, є й інші, набагато важливіші фактори, ніж генетика. Наприклад, до 90% видимих змін шкіри є результатом пошкодження від сонця, яке називається фотопошкодженням", зазначила Персек.

У міру того, як ви стаєте старшими, неминуче з'являються зморшки, незалежно від того, є вони у вашій родині чи ні. Тим не менш, ви можете запобігти утворенню цих зморшок раніше, ніж зазвичай, якщо подбаєте про свою шкіру на ранній стадії, щоб запобігти подальшому пошкодженню.

Прості способи, щоб уповільнити процес старіння шкіри:

1. Потрібно наносити сонцезахисний крем із SPF 50 щодня і повторно наносити кожні дві години, навіть коли не дуже сонячно.

2. Необхідно зволожувати шкіру та використовувати захисні антиоксиданти.

3. Слід уникати продуктів, які пошкоджують або викликають запалення на шкірі.

4. Потрібно використовувати продукти лише відповідно до вказівок на етикетці.

Фото: pixabay.com

Міф № 2: Існує один ідеальний антивіковий догляд за шкірою

Факт: ваша сестра, найкраща подруга, мати, сусідка у всіх різний догляд за шкірою. Питання в тому, чи є в когось секрет ідеального догляду за шкірою, який дозволяє уникнути зморшок?

"Коротка відповідь – ні; немає жодної ідеальної антивікової процедури для догляду за шкірою, яку ви б упустили", – пояснює лікар Персек.

Процедури догляду за шкірою включають безліч проб і помилок і пошук того, що найкраще підходить саме для вас.

Як отримати максимальну користь від антивікової процедури для догляду за шкірою?

1. Почніть з одного продукту та дайте шкірі адаптуватися до нього, перш ніж вводити додаткові продукти. Використання кількох антивікових продуктів від початку може викликати подразнення шкіри.

2. Використовуйте продукти з перевіреними інгредієнтами клінічного класу, такими як ретиноли, антиоксиданти та пептиди.

3. Більшості антивікових продуктів потрібно не менше шести тижнів, щоб насправді подіяти, а деяким може знадобитися до 3-х місяців.

4. Продовжуйте використовувати продукти, які працюють, і не зупиняйтеся, як тільки ви побачите бажані результати. Профілактика є ключовим фактором.

Фото: pixabay.com

Читайте також: Які засоби догляду за шкірою варто додати у свою косметичку: поради експертів.

Міф №3: Кращі засоби від зморшок коштують дорого

Факт: оскільки зморшки неминучі, чимало компаній розробили методи лікування та процедури, які, як вони стверджують, зроблять вашу шкіру гладкою та позбавлять від зморшок, але деякі з яких мають дуже високу ціну.

Якщо ви виявили, що витрачаєте майже всі свої гроші на десятки різних кремів проти зморшок, припиніть робити так. Найефективніші процедури проти зморшок коштують недорого, і потрібно використовувати якнайменше продуктів. Спочатку розгляньте продукти медичного призначення, оскільки вони, як правило, безпечніші, ефективніші та дешевші, ніж продукти, які продають у магазинах косметики.

Фото: pixabay.com

Міф № 4: Зволоження запобігає утворенню зморшок

Факт: дарувати своїй шкірі трохи любові за допомогою зволоження – це необхідність, але це не обов'язково запобігає утворенню зморшок. Проте це може зробити їх трохи менш помітними.

Зволожуючий крем, поряд із сонцезахисним кремом, є одним із найважливіших продуктів догляду за шкірою. Тим не менш, його часто злегка невірно вважають способом запобігання зморшкам.

"Коли ви наносите зволожуючий крем, він утримує воду у вашій шкірі, зберігаючи її зволоженою та пружною. Це може зробити ваші зморшки менш помітними, але в першу чергу не запобігає їх утворенню", додає лікар Персек.

Фото: pixabay.com

Міф № 5: Вам потрібно наносити сонцезахисний крем лише у сонячну погоду

Факт: коли світить сонце, ви можете відчути, як воно випалює вашу шкіру, нагадуючи вам про те, що потрібно нанести сонцезахисний крем. Однак, коли на горизонті з'являються хмари, це не означає, що про сонцезахисний крем можна забути.

Сонцезахисний крем не тільки знижує ймовірність раку шкіри, але і є одним із найефективніших засобів проти старіння. Сонцезахисний крем захищає вашу шкіру від шкідливих ультрафіолетових променів, а також дозволяє шкірі відновлюватися, щоб запобігти подальшому пошкодженню.

Щоб отримати максимальну віддачу від сонцезахисного крему, використовуйте сонцезахисний крем широкого спектру дії, який містить SPF 15 або вище для захисту від променів UVA та UVB, а також інших джерел пошкодження.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Як не варто фарбувати волосся після 50 років: три невдалих відтінки.
  2. Знахідка для жінок після 40 років: які кольори візуально омолоджують.
  3. Як не зіпсувати шкіру домашніми засобами: корисні поради косметолога.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Важливо! Матеріал підготовлений на підставі останніх, науково перевірених та актуальних досліджень у сфері медицини. Матеріал, підготовлений журналістом «Апострофа», має виключно інформаційний характер і не є закликом до дії чи основи для встановлення медичного діагнозу. Всі рішення щодо здоров'я повинні бути обов'язково узгоджені з Вашим лікарем, закликаємо обов'язково звертатися до фахівців.

Новини партнерів

Читайте також

Відомий стиліст розповів, які стрижки і укладки візуально омолоджують обличчя

Стиліст розповів, які прості прийоми, а також стрижки та зачіски візуально можуть зробити жінок після 50 років набагато молодшими 

Вони додають віку: візажистка розповіла про 3 помилки, які роблять жінки після 50 років

Яких поширених помилок варто уникати в макіяжі для очей жінкам після 50 років, щоб візуально не здаватися ще старшими 

Експерт з боротьби зі старінням дав поради, як мати молодший вигляд за допомогою макіяжу

Які прості рекомендації допоможуть зберегти молодший вигляд та приховати гусячі лапки, зморшки, темні області під очима