Лайм

Корисні домашні звички, які допоможуть запобігти утворенню конденсату на вікнах

Скористайтеся цими методами

Конденсат на вікнах виникає, коли тепле вологе повітря контактує з холодною поверхнею, наприклад віконним склом. Якщо рівень вологості у приміщенні високий, а також існує значна різниця температур усередині та зовні, ймовірність запотівання вікон зростає.

Постійна присутність конденсату - серйозна проблема, яка може призвести до вогкості та росту плісняви. Видання Express.co.uk назвало прості способи уникнути його виникнення без ремонту вікон.

Читайте також: Чим протирати вікна, щоб вони не запотівали: 4 ефективні засоби.

Фото: Getty Images

Відкривайте штори на ніч

Закриті щільні штори - гарний захист від протягів, але вони також не дають нагріватися вікнам. На холодному склі конденсат утворюється з більшою ймовірністю. Якщо ж тримати штори відкритими вночі, температура скла буде ближче до кімнатної, і вікна не запотіватимуть так сильно.

Відчиняйте вікна на кухні, коли готуєте

Використання чайника, каструль і сковорідок на кухні робить повітря теплішим і вологішим. Експерти рекомендують прочиняти вікна, щоб забезпечити вентиляцію і вихід теплого повітря. Так конденсат не осідатиме на склі, і проблема вогкості трохи покращиться.

Фото: pixabay.com

Не вмикайте опалення на повну

Постійні перепади температури у приміщенні посилюють проблеми з конденсатом на вікнах. Оптимальним варіантом буде підтримка стабільної, але не надто високої температури, щоб скло не переохолоджувалося і не нагрівалося надто швидко. Постійний помірний обігрів запобігає утворенню конденсату.

Читайте також: Як знизити вологість у приміщенні, щоб не потіли вікна: прості лайфхаки та поради.

Серед інших рішень проблеми запітнівання вікон – використання витяжки на кухні та у ванній кімнаті для видалення зайвої вологи. Осушувачі також можуть зменшити вологість повітря.

Якщо проблема не вирішується, можливо, необхідно звернутися до фахівців і покращити ізоляцію вікон. Це необхідно, щоб зменшити різницю температур між внутрішньою та зовнішньою поверхнями вашого вікна.

Раніше ми розповідали, як зробити засіб від грибка на стінах своїми руками.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Навіть коли оточені людьми: які знаки Зодіаку завжди почуваються самотніми

Які знаки Зодіаку відчувають себе самотніми та чому, розповіли фахівці - у списку опинилися Водолії, Тельці, Діви, Козероги

Меню на Великдень: рецепти салатів, які варто приготувати на святковий стіл

Як в домашніх умовах приготувати різні варіанти салатів з червоною рибою, куркою, моцарелою та зеленню, щоб здивувати гостей на Великдень  

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня