Лайм

Експерти розповіли, як часто потрібно мити голову взимку

Мороз, гаряча вода та сушіння феном можуть пошкодити волосся

Взимку наше волосся і шкіра зазнають агресивного впливу холодного і сухого повітря, тому потребують особливого догляду. Раніше дерматолог розповів, що робити із сухою шкірою рук, а тепер перукарі-стилісти порадили, як часто мити голову в холодну пору року.

Експерти розповіли виданню wellandgood.com, що взимку волосся слід мити 1-4 рази на тиждень, залежно від його типу. На те є кілька вагомих причин.

Читайте також: Експертка попередила, чому не варто взимку користуватися лаками та гелями для волосся.

Фото: Getty Images

За словами перукарки Сари Лунд, взимку волосся більш схильне до висихання, а гаряча вода і сушіння феном лише сприяють його пошкодженню.

"В ідеалі густе, жорстке або кучеряве волосся слід мити 1-2 рази на тиждень, а тонке - до 2-4 разів на тиждень, - каже вона. - Важливо не тільки скоротити частоту миття волосся, але й адаптувати процес прийняття душу. Краще уникати гарячої води. Крім того, вибирайте відповідні доглядові продукти. Шукайте зволоження, завжди використовуйте шампуні без сульфатів - сульфати можуть бути занадто агресивними для волосся, особливо взимку".

Холодне повітря взимку злегка піднімає кутикулу волосся, тому волога в ньому не затримується. В результаті волосся стає ламким і вразливим до пошкоджень. Стиліст Говард Макларен зазначив, що взимку варто використовувати кондиціонер глибокої дії або маски для волосся, багаті на зволожуючі інгредієнти. Наносити їх можна щотижня або кожні 3-4 миття.

Читайте також: Перукарі поділилися лайфхаками, як зробити волосся блискучим: не всі це знають.

Фото: Getty Images

Якщо у вас жирна шкіра голови, відмовлятися від регулярного миття не потрібно, але головне - використовувати шампуні без сульфатів. Вони не позбавляють волосся необхідної вологи незалежно від пори року.

"Вода в наших водопровідних системах містить масу елементів, які сушать ваше волосся і шкіру, - кажуть перукарі Ніккі Лі і Ріавна Капрі. - Мийте голову якомога рідше. При цьому завжди пам'ятайте, що догляд за волоссям схожий на догляд за шкірою, тому інвестуйте в хороші продукти і відчуйте різницю, яку вони приносять вашому волоссю".

Дізнайтеся також, як часто експерти радять купатися в душі.

Цікаві новини для вас:

Чому волосся стає жирним після кондиціонера: сім помилок під час миття голови.

Що роблять фіолетові шампуні, що стали хітовим засобом для фарбованого волосся.

Чи правда сухі шампуні роблять волосся чистим: перукар зробив важливе уточнення.

Новини партнерів

Читайте також

Забудьте про бабусині сукні: що одягнути на Великдень, щоб мати доречний і стильний вигляд

Український дизайнер Андре Тан продемонстрував, який одяг можна вдягнути до церкви на святкове богослужіння на честь Великодня

Рецепт для тих, хто не хоче возитися з тістом: як готувати паску в хлібопічці

Як приготувати швидку паску на Великдень-2024 без замішування тіста - простий спосіб у хлібопічці

Крашанки без хімії: фарбуємо яйця в різні кольори натуральними барвниками

Як у домашніх умовах зробити оригінальні крашанки на Великдень різного кольору за допомогою чаю каркаде, червоноголової капусти та куркуми