Мандарини смачні не лише самі по собі, але й дозволяють готувати ароматну випічку і не тільки. Особливою популярністю страви з цитрусовим інгредієнтом користуються на новорічному столі, оскільки його смак та запах завжди асоціюється із зимовими святами. Приготуйте десерт на Новий рік у вигляді желе, щоб порадувати себе та рідних.
Інгредієнти вершкового шару: желатин (15 г), холодна вода (50 мл), сметана (400 г), цукор (75 г), ванільний екстракт або цукор (1 ч.л.).
Інгредієнти для мандаринового шару: желатин (15 г), холодна вода (50 мл), мандарини (500 г), цукор (75 г), цедра одного апельсину.
Читайте також: Як приготувати на Новий рік ніжну мандаринову панакоту: простий рецепт.
Приготування:
Для вершкового шару залийте желатин водою і залиште на 15 хвилин. Тим часом у глибокій мисці з'єднайте сметану з цукром, ванільним екстрактом (цукром) та додайте розтоплений желатин. Половину маси вилийте у скляну форму та поставте в холодильник приблизно на 15 хвилин.
Для цитрусового шару очищені мандарини збийте блендером і процідіть через сито. Мандариновий сік перелийте в сотейник, додайте цукор, апельсинову цедру і доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь і додайте набухший желатин. Перемішайте, щоб маса була однорідною.
Мандаринову суміш остудіть до кімнатної температури і половину вилийте зверху на застиглий вершковий. Поставте у холодильник до застигання. Повторіть ці шари.
Дістаньте мандариновий десерт із форми, піддіваючи його лопаткою з одного боку. Зверху прикрасьте мандаринами і наріжте десерт на невеликі шматочки.
Дізнайтесь також, про головний новорічний лайфхак: як у магазині відрізнити солодкі мандарини від кислих.