Лайм

Смак і запах зимових свят: рецепт мандаринового десерту на Новий рік

Смачний десерт без зайвого клопоту

Мандарини смачні не лише самі по собі, але й дозволяють готувати ароматну випічку і не тільки. Особливою популярністю страви з цитрусовим інгредієнтом користуються на новорічному столі, оскільки його смак та запах завжди асоціюється із зимовими святами. Приготуйте десерт на Новий рік у вигляді желе, щоб порадувати себе та рідних.

Інгредієнти вершкового шару: желатин (15 г), холодна вода (50 мл), сметана (400 г), цукор (75 г), ванільний екстракт або цукор (1 ч.л.).

Інгредієнти для мандаринового шару: желатин (15 г), холодна вода (50 мл), мандарини (500 г), цукор (75 г), цедра одного апельсину.

Читайте також: Як приготувати на Новий рік ніжну мандаринову панакоту: простий рецепт.

Фото: Telegram-канал ЩОСЬ Смачненьке

Приготування:

Для вершкового шару залийте желатин водою і залиште на 15 хвилин. Тим часом у глибокій мисці з'єднайте сметану з цукром, ванільним екстрактом (цукром) та додайте розтоплений желатин. Половину маси вилийте у скляну форму та поставте в холодильник приблизно на 15 хвилин.

Для цитрусового шару очищені мандарини збийте блендером і процідіть через сито. Мандариновий сік перелийте в сотейник, додайте цукор, апельсинову цедру і доведіть до кипіння. Вимкніть вогонь і додайте набухший желатин. Перемішайте, щоб маса була однорідною.

Мандаринову суміш остудіть до кімнатної температури і половину вилийте зверху на застиглий вершковий. Поставте у холодильник до застигання. Повторіть ці шари.

Дістаньте мандариновий десерт із форми, піддіваючи його лопаткою з одного боку. Зверху прикрасьте мандаринами і наріжте десерт на невеликі шматочки.

Дізнайтесь також, про головний новорічний лайфхак: як у магазині відрізнити солодкі мандарини від кислих.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Привносять світло в життя інших: які знаки Зодіаку вважають найбільш позитивними

Представники яких зодіакальних сузір'їв прагнуть завжди бачити у всьому позитив, робити світ кращим і допомагати порадами  

Як підживити рослини черствим хлібом: натуральне добриво для поливу

Як у домашніх умовах приготувати натуральне добриво для рослин із залишків чорного хліба, що містить багато поживних речовин

Як смачно приготувати молоду картоплю: небанальний рецепт сезонної страви

Як у домашніх умовах приготувати молоду картоплю на сковороді із вершковим маслом, щоб урізноманітнити звичне меню своєї сім'ї