Лайм

Яке сміття не можна прибирати пилососом: воно може нашкодити техніці

Продовжіть "життя" побутовому помічнику

Пилосос – незамінна побутова техніка, яка дуже допомагає у прибиранні оселі. У сучасному світі з'явилися ще й інтелектуальні девайси, здатні самі очистити квартиру. Однак є сміття, яке може нашкодити й ручному помічнику, й роботу-пилососу. Експертка з прибирання Керолайн Соломон розповіла виданню Best Life, що не можна пилососити, а краще прибрати вручну.

Читайте також: Не викидайте ці предмети в унітаз, щоб не спровокувати серйозного засмічення.

Фото: unsplash.com

Сода

За словами експертки, харчову соду в жодному разі не можна пилососити, оскільки згодом її частки можуть засмічити фільтр. Забитий фільтр може зменшити ефективність роботи пилососа і навіть пошкодити двигун.

Замість цього використовуйте старомодний віник, щоб підмісти харчову соду, яка розсипалася. І не викидайте її. Соломон пояснює, що можна змішати харчову соду з лимонним соком, щоб отримати засіб для чищення, який видаляє плями і освітлює кахель.

Фото: pixabay.com

Уламки скла

Це може здатися очевидним, але уламки скла ніколи не слід прибирати пилососом, незалежно від того, який у вас пилосос - без мішка або з мішком.

"Підметайте скло, оскільки воно може пошкодити нутрощі вашого пилососа", - радить Соломон.

Прибирати скло пилососом можна лише в тому випадку, якщо у вас ручний пилосос без гнучкого шлангу. І завжди слідкуйте за тим, щоб ваші очі, руки та ноги були захищені від попадання сміття.

Фото: pixabay.com

Рослини та ґрунт

Щоб прибрати опале листя або землю завжди використовуйте віник. За словами експертки, велика кількість листя та ґрунту може засмічити пилосос.

Крім цього, прибирання пилососом землі з килимових покриттів може залишити плями, які не змиваються. У цьому випадку дайте вологій землі висохнути, а потім зберіть ложкою якомога більше розсипаного ґрунту. Потім можна "скористатися пилососом, щоб увібрати неподатливий бруд і точково обробити стійкі плями".

Фото: pixabay.com

Косметика

Як і харчова сода, частки косметики дуже малі і можуть засмічити пилосос або навіть розплавити нутрощі приладу. Крім цього, тепло від пилососа може призвести до того, що плями від косметики вберуться в підлогу.

Читайте також: Народні замінники побутової хімії: які "бабусині" засоби допоможуть у прибиранні.

Фото: pixabay.com

Попіл та пил з каміна

Експертка каже, що попіл і пил з каміна можуть бути небезпечними для пилососів, оскільки в них немає відповідного фільтра.

Зазвичай попіл довго залишається гарячим, й іноді на його остигання йде кілька днів. Побутові пилососи виготовлені з матеріалів, які можуть плавитися, і в них зазвичай повно горючих матеріалів, таких як папір та пил.

Фото: pixabay.com

Дізнайтеся, чому не варто тримати відро для сміття в кухонній шафці.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Як правильно висаджувати помідори у ґрунт і що покласти у лунку, щоб гарно прижилися

Як посадити розсаду помідорів у відкритий ґрунт, якщо вона витягнулася - поради городникам з відео, добрива для томатів

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього