Лайм

Не викидайте ці предмети в унітаз, щоб не спровокувати серйозного засмічення

Перевірте себе

Засмічення у раковині або ванній легко прочистити, але якщо йдеться про унітаз, проблема може бути набагато серйознішою. Саме тому унітаз краще не використовувати як відро для сміття, а лише за прямим призначенням. Розповідаємо, які предмети точно не варто туди змивати.

Читайте також: Чому не можна зливати олію в мийку: правило, яке слід знати.

Фото: pinterest.com

1. Ватні диски та палички

Вироби з вати, такі як диски або вушні палички, у жодному разі не можна викидати в туалет. Вбираючи воду, вони злипаються в трубах і викликають серйозні засмічення.

2. Дитячі вологі серветки

Якщо на упаковці вологих серветок не написано, що їх можна змивати в унітаз, краще не експериментувати. Навіть серветки, що "змиваються", не розпадаються так, як туалетний папір, що в підсумку може викликати серйозні проблеми з сантехнікою.

3. Засоби жіночої гігієни

Використані прокладки та тампони теж не можна змивати у каналізацію. Справа в тому, що вони, вбираючи вологу, ще більше розбухають. Надалі це веде до засмічення труб та проблем із сантехнікою.

4. Підгузки

Як у випадку з прокладками, дитячі підгузки вбирають вологу, збільшуються в розмірах і призводять до забруднення каналізації. Тому викидати їх необхідно у відро для сміття, а не в унітаз.

Читайте також: Дме із пластикового вікна: як швидко знайти і закрити місце протягу.

5. Паперові рушники

Деякі вважають, що паперові рушники можна змивати в унітаз, тому що вони не сильно відрізняються від туалетного паперу, який розчиняється у воді. Однак це помилково: цей вид паперу зазвичай щільніший, і його слід викидати у відро для сміття.

6. Зубна нитка

Також в унітаз не можна викидати зубну нитку. Якщо її змивати, вона плутається і перетворюється на "сітку", захоплюючи та утримуючи ще й інше сміття.

7. Ліки

Якщо у вас залишилися пігулки, які потрібно утилізувати, ні в якому разі не можна їх змивати в каналізацію. Вони можуть потрапити у навколишнє середовище та справити токсичну дію.

8. Презервативи

Ці засоби контрацепції не розкладаються у воді, тому їхнє змивання в каналізацію може призвести до засмічення туалету та проблем з каналізацією.

Читайте також: Електрик поділився лайфхаками, як зберегти тепло у квартирі.

9. Цигарки

Недопалки від цигарок також не варто викидати в туалет. Крім того, що вони можуть накопичуватися та засмічувати каналізацію, так ще й складаються з токсичних хімічних речовин, які потрапляють у воду, а потім - у навколишнє середовище.

10. Волосся

Волосся, як і зубні нитки, не розчиняються у воді і після змивання в каналізацію та потрапляння в труби утворює своєрідну "сітку", в якій з часом накопичуватимуться й інші предмети. Це спричинить серйозні проблеми.

11. Котячий туалет та відходи

Незважаючи на те, що деякі виробники наповнювачів для котячих туалетів стверджують, що їх можна змивати в унітаз, з цим краще не експериментувати, якщо ви не хочете отримати сильне забруднення та проблеми з сантехнікою.

12. Домашні рибки

Якщо у вас трапилася неприємність із домашніми рибками, у жодному разі не змивайте померлих вихованців в унітаз. Риба не розкладається у воді, тому її потрібно поховати або викинути у смітник.

13. Їжа

Залишки їжі, особливо щільної, теж краще не викидати в унітаз, оскільки через деякий час це призведе до серйозного засмічення.

Читайте також: Як знизити вологість у приміщенні, щоб не потіли вікна: прості лайфхаки та поради.

14. Жир після приготування їжі

Справа в тому, що кулінарний жир після попадання в унітаз остигає і стає густішим - як наслідок, це призводить до засмічення труб.

15. Жувальна гумка

Вона липка та нерозчинна у воді, що може призвести до серйозних проблем із каналізацією у майбутньому.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

Чорні плями на шторці для ванної - ознака цвілі: як їх відпрати в машинці і вручну.

Чим помити котячий туалет, щоб не було запаху: прості та ефективні засоби.

Як очистити унітаз від вапняного нальоту підручними засобами.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також