Лайм

Що робити, щоб кіт не ліз на ялинку: спосіб із фольгою та інші лайфхаки

Захистіть тварину

Власники котів можуть зіткнутися з деякими труднощами: маленьких домашніх улюбленців потрібно привчати до лотка, а дорослі особини часто починають мітити будинок. А перед новорічними святами постає ще одна проблема – кішки можуть стрибати на ялинку, перевертати її та жувати соснові голки. theLime вирішив докладніше розповісти про лайфхаки, які відлякають тварину.

Читайте також: Чому кіш перестав ходити на лоток: топ-5 поширених причин такої поведінки.

По-перше, власникам котів слід запам'ятати, що найкраще ставити не дуже високе дерево, тому що високе дерево з більшою ймовірністю впаде. По-друге, з усіх боків не повинно бути достатньо вільного місця, щоб кішка не мала точки старту (тобто точки стрибка), щоб атакувати дерево. По-третє, ялинку треба добре зафіксувати.

Фото: pixabay.com

Як захистити новорічну ялинку від домашніх тварин?

1. Якщо у вас справжнє дерево, оберніть основу стовбура алюмінієвою фольгою. Оскільки кішки ненавидять шарудливий звук і текстуру фольги, вони з меншою ймовірністю дряпатимуть стовбур дерева і намагатимуться піднятися на нього.

2. На нижній частині ялинки краще не розміщувати прикраси, краще помістити їх вище і добре закріпити (наприклад, за допомогою звивистих зав'язок або застібок-блискавок).

Читайте також: Не тільки сфінкси: дивовижні та милі породи котів, які майже не линяють.

3. Ніколи не використовуйте мішуру у будинку, де є кішки. Хоча мішура не отруйна, при випадковому проковтуванні кішками вона може застрягти біля язика або в шлунку, що призведе до утворення небезпечного для життя лінійного стороннього тіла. Для усунення цієї проблеми може знадобитися дорога операція.

4. Також краще не використовувати для декорування гірлянди, особливо якщо в будинку є маленьке кошеня. Залишені без нагляду домашні улюбленці можуть прокусити дроти, що призведе до сильних опіків у роті і навіть рідкісного скупчення рідини в легенях.

5. Якщо ви все-таки розмістили на ялинці гірлянди, обов'язково вимикайте їх та відключайте шнури живлення, коли кішки перебувають без нагляду.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. О п'ятій ранку, а то й раніше: навіщо кішки рано будять господарів.
  2. Ці породи собак завжди виглядають як цуценята: їхній вигляд зачаровує.
  3. Зігріють серце і полікують душу: які породи котів найласкавіші. Фото.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Світлого Великодня: найщиріші привітання зі святом своїми словами

Як красиво привітати рідних та близьких з Великоднем 5 травня – привітання своїми словами, які можна надіслати в смс

Чому не можна викидати шкаралупу від крашанок: куди її подіти після Великодня

Чому шкаралупу від освячених у церкві яєць не можна викидати, а також куди її можна закопати і як використовувати як добриво  

Як зберігати паски, щоб вони не черствіли: секрети досвідчених господинь

Як та де найкраще зберігати паску, щоб вона не ввібрала в себе сторонні запахи, не стала черствою і не покрилася пліснявою