Сінабони – ароматні кручені булочки з густим прошарком кориці та цукру під гладкою білою глазур'ю. Приготуйте цю знамениту випічку на Різдво, якщо плануєте відзначати його 25 грудня. Після переходу ПЦУ на новий церковний календар дата свята змістилася.
Інгредієнти для тіста: молоко (250 мл), вершкове масло (70 г), цукор (100 г), ванільний цукор (10 г), сухі дріжджі (1 ч.л.), яйце (1 шт.), борошно (550) г).
Інгредієнти для начинки: вершкове масло (70 г), цукор (5 ст.л.), кориця або какао (1 ст.л.).
Інгредієнти для заливки: сметана (130 г), ванільний цукор (1 ст.л.), цукрова пудра (2 ст.л.), молоко (3-4 ст.л.).
Читайте також: Українські традиції на Різдво: які 12 страв мають бути обов'язково на святковому столі.
Приготування:
У молоко додайте вершкове масло і підігрійте до його розчинення. Перелийте у глибоку миску. Суміш має бути теплою, але не гарячою.
Далі додайте цукор, сухі дріжджі, ванільний цукор, яйце і перемішайте вінчиком. Частками всипте просіяне борошно. Вимісіть тісто. Залиште його в мисці, накрийте рушником і поставте в тепле місце на годину.
Силіконовий килимок або робочу поверхню змастіть олією. Перекладіть тісто на нього, обомніть і розкотайте його в пласт, товщиною приблизно 0,5 см.
Читайте також: Як готувати кутю: рецепт для тих, хто відзначатиме Різдво за новим церковним календарем.
Зверху змастіть його м'яким вершковим маслом, посипте цукром та корицею. Якщо не любите корицю, її можна замінити на какао. Скрутіть рулетом і наріжте на шматочки, завтовшки 3-4 см.
Форму для запікання змастіть олією і викладіть булочки. Поставте в розігріту до180 градусів духовку на 45 хвилин.
Для заливки сметану з'єднайте із цукровою пудрою, ванільним цукром та молоком. Ретельно перемішайте, щоб маса стала однорідною. Готовою глазур'ю полийте гарячі сінабони.
Меренговий торт з мандаринами стане окрасою столу на Новий рік: простий рецепт десерту.