Лайм

Печеться дуже просто: як приготувати популярний зимовий торт "Пані Валевська"

Побалуйте близьких оригінальним десертом

Багато господинь вже почали складати святкове меню на Новий рік, щоб побалувати всіх членів сім'ї та гостей. Особливу увагу варто приділити десерту. І якщо ви вже робили ніжну мандаринову панакоту, цього разу приготуйте зимовий торт польського походження "Пані Валевська". theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Як приготувати різдвяне печиво з варенням: простий рецепт до зимових свят.

Фото: instagram.com/natalia_m.1986

Інгредієнти для тіста: вершкове масло (200 г), яєчні жовтки (4 шт.), сметана (50 г), цукор (100 г), борошно (350-400 г), розпушувач (2 ч. л.).

Інгредієнти для білкової маси: білки (4 шт.), цукор (180 г), ванільний цукор (за смаком), крохмаль кукурудзяний (30 г), горіхи.

Інгредієнти для крему: молоко (250 мл), жовтки (4 шт.), цукор (80 г), кукурудзяний крохмаль (20 г), лимон, ванільний цукор, масло (100 г).

Приготування:

Змішуємо масло кімнатної температури, цукор, жовтки, сметану. До маси додаємо борошно та розпушувач і замішуємо тісто. Обмотуємо плівкою та прибираємо в холодильник на 15 хвилин.

Готуємо білкову масу: трохи збиваємо білки, додаємо цукор, ванільний цукор, збиваємо до густих піків. Наприкінці додаємо крохмаль і обережно перемішуємо або на низьких оборотах міксера, або вручну лопаткою.

Виймаємо тісто з холодильника, розкачуємо (найкраще за допомогою двох пергаментів), викладаємо у прямокутну форму та змащуємо варенням. Зверху викладаємо білки та посипаємо горіхами.

Випікаємо корж за температури 160° приблизно 1 годину.

Читайте також: Простий десерт на Різдво та Новий рік: як приготувати шоколадні ялинки-брауні.

Готуємо крем Пломбір: молоко, цедру лимона і ванільний цукор доводимо до кипіння, даємо настоятися, проціджуємо, щоб цедра не потрапила в крем.

Жовтки, цукор та крохмаль добре перемішуємо. Додаємо в масу молоко та доводимо до кипіння, постійно помішуючи. Має вийти густий заварний крем. Накриваємо плівкою (плівка повинна щільно прилягати до крему) та охолоджуємо.

Збиваємо міксером масло кімнатної температури та порційно додаємо до нього крем, постійно збиваючи. Важливо, щоб масло та крем були однакової температури.

Коли корж охолоне, розрізаємо на дві частини та перемазуємо кремом.


Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Petrushka (@petrush_ka)

Цікаві новини для вас:

  1. Замість тарталеток на Новий рік: рецепт слойок з крем-сиром та червоною рибою.
  2. Смак і запах зимових свят: рецепт мандаринового десерту на Новий рік.
  3. Новорічний салат з сьомгою – справжня окраса святкового столу: як його приготувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Як одягнути донечку на випускний в садочок: стильні образи для маленьких модниць

Які фасони суконь та варіанти декору на них приглянути для дівчаток для випускного у дитячому садку, щоб виділятися з натовпу  

Потрібна інша упаковка: які продукти в жодному разі не можна зберігати у пакетах

Які овочі, фрукти, зелень та інші продукти не слід відправляти на зберігання в поліетиленових пакетах, а також що використовувати для цього

Що приготувати зі шпинату: рецепт поживного салату, який смакує з хрусткими тостами

Як у домашніх умовах приготувати салат зі шпинатом, свіжим огірком та вареними яйцями, який можна подати на тостовому хлібі на сніданок