Лайм

Швидка закуска на святковий стіл: топ-3 рецепти фаршированих яєць

Здивуйте свою сім'ю та друзів

Наближається улюблена пора всіх дітей та дорослих – Різдво та Новий рік. А це означає, що багато господинь вже почали складати перелік страв, які вони поставлять на стіл. І якщо ви вже вирішили робити салат із сьомгою, доповніть святкове меню фаршированими яйцями. theLime підібрав кілька простих рецептів.

Читайте також: Замість тарталеток на Новий рік: рецепт слойок з крем-сиром та червоною рибою.

З консервованим тунцем

Інгредієнти: яйця (3 шт.), крем-сир (3 ч. л.), консервований тунець (2 ст. л.), зелена цибуля (3 пагони).

Приготування:

Яйця відварюємо вкруту – 10 хвилин після закипання води. Очищаємо, розрізаємо, дістаємо жовток.

З консервованого тунця зливаємо зайву рідину.

Жовток розминаємо виделкою, додаємо крем-сир, дрібно нарізану зелену цибулю та тунець. Сіль – за бажанням.

Все ретельно перемішуємо та додаємо в білок.

Фото: instagram.com/maryna_ivash

Читайте також: "Курочка під кайфом" – новорічний салат, який став хітом у Instagram: рецепт до свята.

З печерицями та твердим сиром

Інгредієнти: яйця (3 шт.), цибуля (1 шт.), печериці (2-3 шт.), сир твердий (50 г), кріп (3-5 гілочки), майонез (1 ст. л.), сіль.

Приготування:

Яйця відварюємо вкруту 10-12 хвилин після закипання води. Чекаємо, поки охолонуть, потім очищаємо, акуратно розрізаємо навпіл і відокремлюємо жовтки.

Дрібно ріжемо цибулю і дуже дрібно печериці. Тушкуємо все разом до готовності на невеликій кількості рослинної олії.

Сир тремо на дрібній тетці. Кріп дрібно нарізаємо.

За допомогою виделки перетираємо жовтки і перемішуємо їх із цибулею, грибами, кропом та сиром.

Наприкінці додаємо сіль та майонез.

Викладаємо в половинки білка і оздоблюємо зеленню, гранатовими кісточками або брусницею.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, розповсюдження Alexandra Fleisa (@alexandra_fleisa)

Читайте також: Крабовий салат у ріжку з лаваша – проста та смачна закуска на Новий рік: святковий рецепт.

З домашнім паштетом

Інгредієнти для паштету: куряча печінка (300-400 г), морква (2 шт.), цибуля (2 шт.), сіль (0,5 ч. л.), перець, лавровий лист, спеції, вода (2-3 ст. л.), вершкове масло (100 г).

Приготування:

Сиру моркву та цибулю очищаємо та нарізаємо. З печінки видаляємо плівки та разом з овочами перекладаємо в каструлю, додаємо воду, лавровий лист, перець, сіль. Тушкуємо під закритою кришкою 40 хвилин (до готовності моркви).

Після цього прибираємо лавровий лист, подрібнюємо масу блендером до однорідності. Додаємо м'яке вершкове масло і ще раз перебиваємо.

Можна із цим ніжним паштетом робити бутерброди, можна мазати млинці, а можна фарширувати яйця.

Переглянути цей допис до Instagram

Допис, поширення Наталка (@_natalka_977)

Цікаві новини для вас:

  1. Салат з куркою "Різдвяний вінок" - оригінальна страва на святковий стіл: як її приготувати.
  2. Швидка страва на обід: як приготувати сирний пиріг з лавашем.
  3. Українські традиції на Різдво: які 12 страв мають бути обов'язково на святковому столі.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні