Наближається улюблена пора всіх дітей та дорослих – Різдво та Новий рік. А це означає, що багато господинь вже почали складати перелік страв, які вони поставлять на стіл. І якщо ви вже вирішили робити салат із сьомгою, доповніть святкове меню фаршированими яйцями. theLime підібрав кілька простих рецептів.
Читайте також: Замість тарталеток на Новий рік: рецепт слойок з крем-сиром та червоною рибою.
З консервованим тунцем
Інгредієнти: яйця (3 шт.), крем-сир (3 ч. л.), консервований тунець (2 ст. л.), зелена цибуля (3 пагони).
Приготування:
Яйця відварюємо вкруту – 10 хвилин після закипання води. Очищаємо, розрізаємо, дістаємо жовток.
З консервованого тунця зливаємо зайву рідину.
Жовток розминаємо виделкою, додаємо крем-сир, дрібно нарізану зелену цибулю та тунець. Сіль – за бажанням.
Все ретельно перемішуємо та додаємо в білок.
Читайте також: "Курочка під кайфом" – новорічний салат, який став хітом у Instagram: рецепт до свята.
З печерицями та твердим сиром
Інгредієнти: яйця (3 шт.), цибуля (1 шт.), печериці (2-3 шт.), сир твердий (50 г), кріп (3-5 гілочки), майонез (1 ст. л.), сіль.
Приготування:
Яйця відварюємо вкруту – 10-12 хвилин після закипання води. Чекаємо, поки охолонуть, потім очищаємо, акуратно розрізаємо навпіл і відокремлюємо жовтки.
Дрібно ріжемо цибулю і дуже дрібно печериці. Тушкуємо все разом до готовності на невеликій кількості рослинної олії.
Сир тремо на дрібній тетці. Кріп дрібно нарізаємо.
За допомогою виделки перетираємо жовтки і перемішуємо їх із цибулею, грибами, кропом та сиром.
Наприкінці додаємо сіль та майонез.
Викладаємо в половинки білка і оздоблюємо зеленню, гранатовими кісточками або брусницею.
Переглянути цей допис до Instagram
Читайте також: Крабовий салат у ріжку з лаваша – проста та смачна закуска на Новий рік: святковий рецепт.
З домашнім паштетом
Інгредієнти для паштету: куряча печінка (300-400 г), морква (2 шт.), цибуля (2 шт.), сіль (0,5 ч. л.), перець, лавровий лист, спеції, вода (2-3 ст. л.), вершкове масло (100 г).
Приготування:
Сиру моркву та цибулю очищаємо та нарізаємо. З печінки видаляємо плівки та разом з овочами перекладаємо в каструлю, додаємо воду, лавровий лист, перець, сіль. Тушкуємо під закритою кришкою 40 хвилин (до готовності моркви).
Після цього прибираємо лавровий лист, подрібнюємо масу блендером до однорідності. Додаємо м'яке вершкове масло і ще раз перебиваємо.
Можна із цим ніжним паштетом робити бутерброди, можна мазати млинці, а можна фарширувати яйця.
Переглянути цей допис до Instagram
- Читайте також на theLime, як готувати салат "Шуба" у формі ялинкових куль.
Цікаві новини для вас:
- Салат з куркою "Різдвяний вінок" - оригінальна страва на святковий стіл: як її приготувати.
- Швидка страва на обід: як приготувати сирний пиріг з лавашем.
- Українські традиції на Різдво: які 12 страв мають бути обов'язково на святковому столі.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.