Багато господинь вже почали складати святкове меню на Різдво та Новий рік. Особливу увагу варто приділити десерту. І якщо ви вже робили торт "Пінчер", цього разу здивуйте свою родину та гостей "Лебединим озером". theLime підібрав простий рецепт.
Читайте також: Сирник "Сльози ангела": неймовірно смачний і красивий десерт став хітом для святкового столу.
Інгредієнти для шоколадного коржа: яєчні жовтки (4 шт.), сметана 30% (250 мл), цукор (1 склянка), какао (3 ст. л.), борошно (1,5 склянки), розпушувач (2 ч. л.).
Інгредієнти для безе (білий корж): яєчні білки (4 шт.), цукор (2 склянки) або цукрова пудра (200 г), вафельні коржі (2 шт.), подрібнені горіхи.
Інгредієнти для крему: вершкове масло (250 г), молоко згущене (300 г), сік половини лимона.
Інгредієнти для помадки: сметана (2 ст. л.), цукор (2 ст. л.), какао (3 ч. л.), олія (1/2 ст. л.).
Приготування:
У білки додаємо щіпку солі та починаємо збивати, поступово додаючи цукор або цукрову пудру. Після того, як білки збили до стійких піків, намазуємо на вафельні коржі і посипаємо подрібненими горіхами.
Викладаємо на деко і випікаємо при температурі 180°С хвилин 20-30.
Для приготування шоколадного коржа в глибокій посудині збиваємо жовтки з цукром, потім додаємо сметану. В іншій мисці змішуємо борошно з какао та розпушувачем. Змішуємо яєчну суміш та сухі інгредієнти.
Форму для випічки вистилаємо пергаментом та змащуємо вершковим маслом, виливаємо на неї шоколадне тісто. Ставимо в розігріту до 180°С духовку і випікаємо до готовності.
Читайте також: Улюблений торт на Новий рік: як приготувати "Зимову вишню" зі сметанним кремом.
Для крему в глибокому посуді збиваємо вершкове масло, потім поступово додаємо згущене молоко і лимонний сік.
Охолоджений шоколадний корж розрізаємо на 2 частини.
Збираємо торт: у центр страви викладаємо трохи крему, зверху ставимо коричневий корж, змащуємо його кремом. Потім корж з безе, знову шар крему, знову корж з безе (білками вниз), крем і зверху шоколадний корж. Зверху поливаємо шоколадною помадкою або розтопленим з маслом шоколадом.
Відправляємо торт на декілька годин у холодильник, а потім подаємо до столу, розрізавши на порційні шматочки.
- Читайте також на theLime, як приготувати популярний зимовий торт "Пані Валевська".
Цікаві новини для вас:
- Простий десерт на Різдво та Новий рік: як приготувати шоколадні ялинки-брауні.
- Смак та запах зимових свят: як приготувати смачне імбирне печиво на вершковому маслі.
- Простий рецепт тирамісу без сирих яєць: приготувати ніжний десерт на Новий рік.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.