Лайм

"Лебедине озеро" – класичний торт на Новий рік: його люблять за смак і простоту приготування

Спробуйте зробити незвичний десерт

Багато господинь вже почали складати святкове меню на Різдво та Новий рік. Особливу увагу варто приділити десерту. І якщо ви вже робили торт "Пінчер", цього разу здивуйте свою родину та гостей "Лебединим озером". theLime підібрав простий рецепт.

Читайте також: Сирник "Сльози ангела": неймовірно смачний і красивий десерт став хітом для святкового столу.

Фото: скріншот із youtube.com

Інгредієнти для шоколадного коржа: яєчні жовтки (4 шт.), сметана 30% (250 мл), цукор (1 склянка), какао (3 ст. л.), борошно (1,5 склянки), розпушувач (2 ч. л.).

Інгредієнти для безе (білий корж): яєчні білки (4 шт.), цукор (2 склянки) або цукрова пудра (200 г), вафельні коржі (2 шт.), подрібнені горіхи.

Інгредієнти для крему: вершкове масло (250 г), молоко згущене (300 г), сік половини лимона.

Інгредієнти для помадки: сметана (2 ст. л.), цукор (2 ст. л.), какао (3 ч. л.), олія (1/2 ст. л.).

Приготування:

У білки додаємо щіпку солі та починаємо збивати, поступово додаючи цукор або цукрову пудру. Після того, як білки збили до стійких піків, намазуємо на вафельні коржі і посипаємо подрібненими горіхами.

Викладаємо на деко і випікаємо при температурі 180°С хвилин 20-30.

Для приготування шоколадного коржа в глибокій посудині збиваємо жовтки з цукром, потім додаємо сметану. В іншій мисці змішуємо борошно з какао та розпушувачем. Змішуємо яєчну суміш та сухі інгредієнти.

Форму для випічки вистилаємо пергаментом та змащуємо вершковим маслом, виливаємо на неї шоколадне тісто. Ставимо в розігріту до 180°С духовку і випікаємо до готовності.

Читайте також: Улюблений торт на Новий рік: як приготувати "Зимову вишню" зі сметанним кремом.

Для крему в глибокому посуді збиваємо вершкове масло, потім поступово додаємо згущене молоко і лимонний сік.

Охолоджений шоколадний корж розрізаємо на 2 частини.

Збираємо торт: у центр страви викладаємо трохи крему, зверху ставимо коричневий корж, змащуємо його кремом. Потім корж з безе, знову шар крему, знову корж з безе (білками вниз), крем і зверху шоколадний корж. Зверху поливаємо шоколадною помадкою або розтопленим з маслом шоколадом.

Відправляємо торт на декілька годин у холодильник, а потім подаємо до столу, розрізавши на порційні шматочки.

Цікаві новини для вас:

  1. Простий десерт на Різдво та Новий рік: як приготувати шоколадні ялинки-брауні.
  2. Смак та запах зимових свят: як приготувати смачне імбирне печиво на вершковому маслі.
  3. Простий рецепт тирамісу без сирих яєць: приготувати ніжний десерт на Новий рік.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами