Лайм

"Лебедине озеро" – класичний торт на Новий рік: його люблять за смак і простоту приготування

Спробуйте зробити незвичний десерт

Багато господинь вже почали складати святкове меню на Різдво та Новий рік. Особливу увагу варто приділити десерту. І якщо ви вже робили торт "Пінчер", цього разу здивуйте свою родину та гостей "Лебединим озером". theLime підібрав простий рецепт.

Читайте також: Сирник "Сльози ангела": неймовірно смачний і красивий десерт став хітом для святкового столу.

Фото: скріншот із youtube.com

Інгредієнти для шоколадного коржа: яєчні жовтки (4 шт.), сметана 30% (250 мл), цукор (1 склянка), какао (3 ст. л.), борошно (1,5 склянки), розпушувач (2 ч. л.).

Інгредієнти для безе (білий корж): яєчні білки (4 шт.), цукор (2 склянки) або цукрова пудра (200 г), вафельні коржі (2 шт.), подрібнені горіхи.

Інгредієнти для крему: вершкове масло (250 г), молоко згущене (300 г), сік половини лимона.

Інгредієнти для помадки: сметана (2 ст. л.), цукор (2 ст. л.), какао (3 ч. л.), олія (1/2 ст. л.).

Приготування:

У білки додаємо щіпку солі та починаємо збивати, поступово додаючи цукор або цукрову пудру. Після того, як білки збили до стійких піків, намазуємо на вафельні коржі і посипаємо подрібненими горіхами.

Викладаємо на деко і випікаємо при температурі 180°С хвилин 20-30.

Для приготування шоколадного коржа в глибокій посудині збиваємо жовтки з цукром, потім додаємо сметану. В іншій мисці змішуємо борошно з какао та розпушувачем. Змішуємо яєчну суміш та сухі інгредієнти.

Форму для випічки вистилаємо пергаментом та змащуємо вершковим маслом, виливаємо на неї шоколадне тісто. Ставимо в розігріту до 180°С духовку і випікаємо до готовності.

Читайте також: Улюблений торт на Новий рік: як приготувати "Зимову вишню" зі сметанним кремом.

Для крему в глибокому посуді збиваємо вершкове масло, потім поступово додаємо згущене молоко і лимонний сік.

Охолоджений шоколадний корж розрізаємо на 2 частини.

Збираємо торт: у центр страви викладаємо трохи крему, зверху ставимо коричневий корж, змащуємо його кремом. Потім корж з безе, знову шар крему, знову корж з безе (білками вниз), крем і зверху шоколадний корж. Зверху поливаємо шоколадною помадкою або розтопленим з маслом шоколадом.

Відправляємо торт на декілька годин у холодильник, а потім подаємо до столу, розрізавши на порційні шматочки.

Цікаві новини для вас:

  1. Простий десерт на Різдво та Новий рік: як приготувати шоколадні ялинки-брауні.
  2. Смак та запах зимових свят: як приготувати смачне імбирне печиво на вершковому маслі.
  3. Простий рецепт тирамісу без сирих яєць: приготувати ніжний десерт на Новий рік.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Будують кар'єру поза офісом: які знаки Зодіаку створені для дистанційної роботи

Представники яких знаків Зодіаку полюбляють організовувати свою роботу за власним зручним графіком і тільки за межами офісу  

Рослини-компаньйони: що посадити поруч із помідорами для багатого врожаю

Біля яких рослин краще садити томати, щоб покращити смак плодів, зробити їх великими та захистити від хвороб та шкідників

Як приготувати корисну шаурму, яка не зіпсує фігуру: простий рецепт перекусу

Як у домашніх умовах приготувати ситну шаурму з курячим філе, морквою по-корейськи та сметанним соусом, щоб побалувати свою родину