Лайм

Простий десерт на Різдво та Новий рік: як приготувати шоколадні ялинки-брауні

Варіант на святковий стіл

Багато господинь вже почали складати святкове меню на Різдво та Новий рік. Особливу увагу варто приділити десерту. І якщо ви вже робили ніжну мандаринову панакоту або торт Орео, цього разу здивуйте близьких шоколадними тістечками у вигляді ялинок. theLime підібрав простий рецепт.

Читайте також: Сухе ззовні та вологе зсередини: як приготувати справжнє американське тістечко брауні.

Фото: pinterest.com

Інгредієнти: чорний шоколад (220 г), вершкове масло (110 г), яйце (2 шт.), цукор (150 г), борошно (150 г), міцна кава (80 мл), сіль (щіпка), білий шоколад, посипка для декору.

Приготування:

Вершкове масло розтоплюємо із чорним шоколадом.

В окремий посуд розбиваємо яйця та перемішуємо їх із цукром за допомогою вінчика. Потім додаємо в яєчну суміш міцну каву та шоколадну суміш. Перемішуємо до однорідності.

Читайте також: З горіхами та сухофруктами: як приготувати корисні батончики брауні.

Потім вводимо в рідкі інгредієнти просіяне через сито борошно. Ретельно перемішуємо, щоб вийшла однорідна маса.

Форму для випічки вистилаємо пергаментним папером, виливаємо в неї тісто для ялинок-брауні, акуратно розрівнюємо силіконовою лопаткою.

Заздалегідь розігріваємо духовку до 180°С і випікаємо шоколадні тістечка приблизно 40 хвилин. Чекаємо, поки брауні охолоне, потім нарізаємо ножем так, щоб вийшли трикутники, які нагадують ялинки.

Прикрашаємо розтопленим шоколадом та кондитерською посипкою.

Подаємо оригінальний десерт на Новий рік чи Різдво.

Фото: pinterest.com

Цікаві новини для вас:

  1. Котлети за цим рецептом виходять особливо ніжними та соковитими: їх варто спробувати.
  2. Класичний рецепт ніколи не підведе: як приготувати хрумку квашену капусту на зиму.
  3. Цибуляники – незвичний варіант овочевих котлет: як приготувати смачну українську страву.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Просто тануть у роті: рецепт ніжних реберець, томлених у червоному вині

Блогерка Світлана Левицька розповіла, як готувати ребра у червоному вині - за цим рецептом вони виходять дуже смачні і ароматні

В яких кольорах прикрасити ялинку на Новий рік-2025: найкращі ідеї до свята

Розповідаємо про головні тренди і найкращі кольори для прикрашання ялинки на Новий рік 2025 - рік Змії

Зустрічаємо Новий рік-2025: що поставити на стіл, щоб задобрити Змію

Розповідаємо, як зустрічати Новий рік 2025 - рік Змії, яка любить смачні страви, сімейну обстановку і спокій