Лайм

Сирник "Сльози ангела": неймовірно смачний і красивий десерт став хітом для святкового столу

Побалуйте своїх близьких

Наближається улюблена пора всіх дітей та дорослих – різдвяні та новорічні свята. А це означає, що багато господинь вже почали складати список страв, якими вони радуватимуть своїх рідних. І якщо ви робили торт "Зимова вишня" зі сметанним кремом, цього разу здивуйте близьких сирником "Сльози ангела". theLime підібрав простий рецепт.

Читайте також: Меренговий торт із мандаринами стане окрасою столу на Новий рік: простий рецепт десерту.

Фото: instagram.com/vanilin_and_koritca

Інгредієнти для пісочної основи: борошно (300 г), вершкове масло (150 г), жовтки (2 шт.), яйце (1 шт.), цукор (200 г), розпушувач (10 г).

Інгредієнти для сирної маси: сир (1,5 кг), цукор (300 г), тепле молоко (250 мл), рослинна олія (100 г), жовтки (6 шт.), яйця (3 шт.), пудинг (2 шт. - ванільні або вершкові).

Інгредієнти для білкової маси: білки (8 шт.), цукор (200 г), сіль (щіпка).

Приготування:

У глибоку миску висипаємо просіяне через сито борошно і розпушувач, перемішуємо. Сюди ж нарізаємо охолоджене вершкове масло. Змішуємо, щоб вийшла крихта.

Потім всипаємо в миску цукор, яйце та жовтки. Все ретельно перемішуємо та замішуємо тісто.

Форму вистилаємо пергаментним папером і розподіляємо тісто по дну тонким шаром. Відправляємо пісочну основу в холодильник.

Для сирної маси беремо сир, додаємо в нього цукор, тепле молоко, олію, яйця та жовтки. Також слід додати спеціальну суміш для пудингу, яку можна купити у магазині. Змішуємо все та перебиваємо занурювальним блендером. Викладаємо отриману масу зверху на тісто і розрівнюємо силіконовою лопаткою.

Читайте також: Смак та запах зимових свят: рецепт мандаринового десерту на Новий рік.

Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Ставимо деко у духовку і випікаємо приблизно 50 хвилин.

У глибокій мисці збиваємо білки із сіллю – робити це краще міксером. Потім поступово всипаємо цукор і продовжуємо збивати – до міцних піків.

На гарячий сирник викладаємо ложкою збиту білкову масу. За допомогою ложки робимо хвилі.

Температуру в духовці зменшуємо до 150°С, ставимо в духовку і випікаємо приблизно 20 хвилин. Виймаємо та через 10 хвилин відправляємо в холодильник. Зверху почнуть утворюватись невеликі крапельки.

Розрізаємо сирник "Сльози ангела" на порційні шматочки та подаємо до столу.

Цікаві новини для вас:

  1. Що приготувати на Різдво: добірка простих і смачних рецептів святкового меню.
  2. Дідух – український символ Різдва: яке його значення та де він має стояти на свято.
  3. П'яна вишня – класичний зимовий десерт: як приготувати торт до Нового року.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні