Наближається улюблена пора всіх дітей та дорослих – різдвяні та новорічні свята. А це означає, що багато господинь вже почали складати список страв, якими вони радуватимуть своїх рідних. І якщо ви робили торт "Зимова вишня" зі сметанним кремом, цього разу здивуйте близьких сирником "Сльози ангела". theLime підібрав простий рецепт.
Читайте також: Меренговий торт із мандаринами стане окрасою столу на Новий рік: простий рецепт десерту.
Інгредієнти для пісочної основи: борошно (300 г), вершкове масло (150 г), жовтки (2 шт.), яйце (1 шт.), цукор (200 г), розпушувач (10 г).
Інгредієнти для сирної маси: сир (1,5 кг), цукор (300 г), тепле молоко (250 мл), рослинна олія (100 г), жовтки (6 шт.), яйця (3 шт.), пудинг (2 шт. - ванільні або вершкові).
Інгредієнти для білкової маси: білки (8 шт.), цукор (200 г), сіль (щіпка).
Приготування:
У глибоку миску висипаємо просіяне через сито борошно і розпушувач, перемішуємо. Сюди ж нарізаємо охолоджене вершкове масло. Змішуємо, щоб вийшла крихта.
Потім всипаємо в миску цукор, яйце та жовтки. Все ретельно перемішуємо та замішуємо тісто.
Форму вистилаємо пергаментним папером і розподіляємо тісто по дну тонким шаром. Відправляємо пісочну основу в холодильник.
Для сирної маси беремо сир, додаємо в нього цукор, тепле молоко, олію, яйця та жовтки. Також слід додати спеціальну суміш для пудингу, яку можна купити у магазині. Змішуємо все та перебиваємо занурювальним блендером. Викладаємо отриману масу зверху на тісто і розрівнюємо силіконовою лопаткою.
Читайте також: Смак та запах зимових свят: рецепт мандаринового десерту на Новий рік.
Духовку наперед розігріваємо до 180°С. Ставимо деко у духовку і випікаємо приблизно 50 хвилин.
У глибокій мисці збиваємо білки із сіллю – робити це краще міксером. Потім поступово всипаємо цукор і продовжуємо збивати – до міцних піків.
На гарячий сирник викладаємо ложкою збиту білкову масу. За допомогою ложки робимо хвилі.
Температуру в духовці зменшуємо до 150°С, ставимо в духовку і випікаємо приблизно 20 хвилин. Виймаємо та через 10 хвилин відправляємо в холодильник. Зверху почнуть утворюватись невеликі крапельки.
Розрізаємо сирник "Сльози ангела" на порційні шматочки та подаємо до столу.
- Читайте також на theLime, як приготувати популярний зимовий торт "Пані Валевська".
Цікаві новини для вас:
- Що приготувати на Різдво: добірка простих і смачних рецептів святкового меню.
- Дідух – український символ Різдва: яке його значення та де він має стояти на свято.
- П'яна вишня – класичний зимовий десерт: як приготувати торт до Нового року.
Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.