Лайм

Смак і запах зимових свят: як приготувати смачне імбирне печиво на вершковому маслі

Побалуйте своїх дітей

Наближається улюблена пора всіх дітей та дорослих – різдвяні та новорічні свята. А це означає, що багато господинь вже почали складати перелік страв, якими вони радуватимуть своїх рідних. І якщо ви вже робили шоколадні ялинки-брауні, цього разу спечіть імбирне печиво на вершковому маслі. theLime ділиться простим рецептом.

Читайте також: Як приготувати різдвяне печиво з варенням: простий рецепт до зимових свят.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти: борошно (2 склянки), розпушувач (1 ч. л.), мелений імбир (2 ч. л.), кориця (3 ч. л.), мускатний горіх (3 ч. л.), вершкове масло (100 г), цукор (1 склянка), яйце (1 шт.).

Приготування:
Вершкове масло заздалегідь виймаємо з холодильника, щоб воно стало кімнатної температури. Потім нарізаємо кубиком і викладаємо в глибоку миску. Додаємо весь цукор, розминаємо виделкою. Потім розбиваємо в суміш яйце і знову все ретельно перемішуємо.

В іншій ємності змішуємо сухі інгредієнти: мускатний горіх, корицю, сухий імбир, борошно та розпушувач.

Додаємо сухі інгредієнти до рідких та перемішуємо. Замішуємо тісто спочатку виделкою, а потім руками. Застилаємо робочу поверхню харчовою плівкою та викладаємо на неї тісто. Загортаємо та відправляємо в холодильник мінімум на 1 годину.

Читайте також: Рецепт імбирних пряників до зимових свят, які підходять для тривалого зберігання.

Відрізаємо 4 шматки пергаментного паперу – за розміром вони мають бути як деко. Духовку наперед розігріваємо до 180°С.

Відрізаємо від тіста невеликий шматочок, решту ховаємо назад у холодильник.

Розкочуємо тісто між двома шматочками пергаментного паперу. За допомогою спеціальних форм вирізаємо печиво. Викладаємо його на деко з пергаментом.

Ставимо в розігріту духовку та випікаємо близько 15 хвилин. Потім дістаємо і чекаємо, доки імбирне печиво охолоне.

Подаємо ароматне печиво до столу та насолоджуємося смаком.

Цікаві новини для вас:

  1. Нетрадиційний салат олів'є: як приготувати його по-новому з тунцем і без майонезу.
  2. Незвичайний рецепт крабового салату до свят: так його ще не готували.
  3. Салат з куркою "Різдвяний вінок" - оригінальна страва на святковий стіл: як її приготувати.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Коли попіл може нашкодити: що треба знайти про найпопулярніше добриво у городників

Розповідаємо, як правильно використовувати добриво з попелу і яким рослинам воно корисне, а яким шкідливе

День весняного рівнодення-2025: коли відзначають і що означає ця особлива дата

20 березня 2025 року припадає день весняного рівнодення, яке означає початок астрономічної весни

Секрет - у спеціях: як приготувати найкраще курча табака

Фудекспертка Світлана Левицька розповіла, як приготувати курча табака і які спеції треба додати