Лайм

Улюблений десерт на Новий рік: рецепт торта "Спартак" з заварним кремом і шоколадною глазур'ю

Приготуйте солодку класику своїми руками

Новорічний стіл не буде повним без десерту, і сьогодні в мережі можна знайти безліч святкових рецептів, від найпростіших до вишуканих та екзотичних. Але ніколи не вийдуть із популярності улюблені класичні торти, такі як домашній "Наполеон", "Медовик" або "Спартак", класичний рецепт приготування якого ми підібрали для вас у цьому матеріалі.

Інгредієнти: борошно (450 г), яйця (2 шт.), молоко (90 мл), цукор (200 г), вершкове масло розм'якшене (100 г), какао (50 г), рідкий мед (3 ст. л.) сода (5 г). Для крему: молоко (400 мл), яйця (2 шт), крохмаль (40 г), цукор (200 г), вершкове масло розм'якшене (250 г). Для глазурі: какао (30 г), цукор (100 г), молоко (75 мл), вершкове масло розм'якшене (50 г).

Читайте також: Сирник "Сльози ангела": неймовірно смачний і красивий десерт став хітом для святкового столу.

Фото: Getty Images

Приготування:

Для початку потрібно просіяти какао та половину борошна для тіста і добре перемішати.

Потім в окремій невеликій каструлі збити яйця з цукром. Робити це можна за допомогою віночка чи міксера.

Додайте до яєць із цукром молоко, мед та вершкове масло, ще раз добре перемішайте. Поставте каструлю із сумішшю на середній вогонь і доведіть до гарячого стану, але не кип'ятіть. Важливо постійно перемішувати інгредієнти, щоб вони не пригоріли. Також можна використовувати для цього водяну баню.

Як тільки цукор та масор розчиняються, потрібно додати соду і швидко перемішати. Будьте обережними, в цей момент маса почне збільшуватися в об'ємі.

Залиште каструлю на середньому вогні на 2-3 хвилини, постійно помішуючи, потім зніміть і дайте постояти ще 3-4 хвилини. Потім обережно всипте борошно з какао. Робити це слід поступово, постійно перемішуючи, щоб не було грудочок.

Читайте також: Меренговий торт із мандаринами стане прикрасою столу на Новий рік: простий рецепт десерту.

Стіл присипте борошном, викладіть тепле тісто і обережно всипте в нього другу частину борошна. Добре розімніть тісто руками. Маса повинна вийти схожою на пластилін.

Зробіть із тіста товсту ковбаску і розріжте її на 8 рівних частин. Складіть частинки в миску та накрийте харчовою плівкою, після чого поставте миску на ємність із теплою водою. Це потрібно для того, щоб тісто не затверділо.

Кожен шматочок тіста слід розкачати в круглий коржик. Потім покладіть зверху тарілку і обріжте тісто за її формою, щоб усі коржі були однаковими.

Зробивши заготовки для коржів, викладайте їх на деко, застелене пергаментом, і випікайте в духовці 5-7 хвилин при температурі 180 градусів. Готовим коржам потрібно дати повністю охолонути.

Поки коржі холонуть, зробіть крем. Для цього потрібно змішати всі сухі інгредієнти, додати яйця та розтерти віночком до отримання однорідної суміші. Потім додайте тепле молоко і поставте на вогонь до закипання, постійно помішуючи. Зніміть суміш із вогню, накрийте плівкою і добре остудіть. Потім додайте вершкове масло і збийте крем міксером до отримання густої пишної маси. Це триватиме приблизно 5-6 хвилин.

Тепер вам слід приготувати глазур. Змішайте всі інгредієнти, крім масла, та поставте на маленький вогонь. Варіть до загустіння, постійно помішуючи. Потім зніміть із вогню, додайте масло і перемішайте до його розчинення.

Фінальний крок – промазати коржі заварним кремом і скласти торт. Потім потрібно полити торт глазур'ю і залишити настоюватись при кімнатній температурі на 3 години.

Цікаві новини для вас:

Новини партнерів

Читайте також

Яблучний хлібчик, який складається лише з начинки - рецепт ароматної випічки

Випічка з яблук має сотні варіантів, але це завжди смачно і просто - пропонуємо приготувати яблучний хлібець, в якому одна начинка

Знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці - у вас є 11 секунд

Головоломки корисні для тренування мозку - знайдіть на картинках 5 відмінностей

Голубці з цибулі - незвичайний рецепт, що змусить забути про класичні

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як готує голубці з цибулі - це дуже смачно і корисно