Лайм

"П'яна вишня" – класичний зимовий десерт: як приготувати торт до Нового року

Побалуйте свою сім'ю та друзів

Наближається улюблена пора всіх дітей та дорослих – різдвяні та новорічні свята. А це означає, що багато господинь вже почали складати список страв, якими вони радуватимуть своїх рідних. І якщо ви робили зимовий торт "Пані Валевська", цього разу приготуйте десерт "П'яна вишня". theLime ділиться класичним рецептом.

Читайте також: Меренговий торт з мандаринами стане окрасою столу на Новий рік: простий рецепт десерту.

Фото: instagram.com/olia.mariichak

Інгредієнти: яйця (6 шт.), борошно (200 г), цукор (450 г), ванільний цукор (15 г), какао (50 г), вишня заморожена без кісточок (350 г), коньяк (350 мл), молоко 3,2% (150 мл), вершкове масло (210 г), шоколад чорний 70% (300 г).

Приготування:

Вишню заздалегідь розморожуємо. Викладаємо ягоди в миску, заливаємо коньяком. Залишаємо на 12 годин. Потім проціджуємо вишні за допомогою дуршлагу, додаємо цукор і залишаємо на 10 хвилин.

Для приготування крему молоко доводимо до кипіння та додаємо ванільний цукор. Яйця розбиваємо в глибоку миску та розтираємо з цукром. Продовжуючи помішувати, вливаємо молоко в яєчно-цукрову суміш.

Потім ставимо масу на плиту. Постійно помішуючи, проварюємо 5 хвилин. Переливаємо сироп у миску, за допомогою міксера збиваємо вершкове масло, вливаємо сироп. Знову збиваємо міксером.

Читайте також: Простий десерт на Різдво та Новий рік: як приготувати шоколадні ялинки-брауні.

Форму для випічки вистилаємо пергаментним папером, змащуємо вершковим маслом та ставимо в холодильник.

Для приготування бісквіту акуратно розбиваємо яйця і відокремлюємо білки від жовтків. До жовтків додаємо цукор і ванільний цукор, розтираємо їх.

Білки збиваємо в піну із цукром. Змішуємо половину білків та жовтки.

В іншому посуді змішуємо борошно з какао, просіюємо через сито в яєчну суміш. Додаємо другу половину білків та вимішуємо тісто. Викладаємо його у форму.

Випікаємо бісквіт у духовці за температури 180°С приблизно 30 хвилин.

Потім чекаємо, поки він охолоне, і акуратно виймаємо бісквіт із форми.

Відрізаємо верхній шар бісквіту – шириною приблизно 1,5 см. Вирізаємо м'якоть, залишаючи дно та бортики, і додаємо її до крему, перемішуємо.

Потім кладемо начинку в корж без м'якоті, потім шар вишні.

Накриваємо другим коржем, який тонший.

Ставимо шоколадний десерт у холодильник, щоб він просочився, а потім подаємо до столу. За бажанням можна полити зверху розтопленим шоколадом.

Фото: instagram.com/curcuma_at_home

Цікаві новини для вас:

  1. Смак та запах зимових свят: як приготувати смачне імбирне печиво на вершковому маслі.
  2. Смачна альтернатива "Мімозі": як приготувати салат з тунцем на святковий стіл.
  3. Ароматна випічка на Різдво: рецепт сінабонів з корицею та сметанною заливкою.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

12 страв на Святвечір: добірка простих і смачних рецептів

Розповідаємо, які 12 традиційних українських страв треба приготувати на Святвечір - прості рецепти

Геніальний лайфхак допоможе зібрати дрібні предмети за хвилину

Експерт з прибирання показала лайфхак зі шкарпеткою, який допоможе зібрати дрібні предмети з підлоги

Часниковий хліб, на запах якого прибіжать сусіди: простий рецепт до вечері

Фудблогерка розповіла, як приготувати ніжний і ароматний часниковий хліб з сиром і травами