Лайм

Що робити з відкритою пляшкою ігристого вина, щоб воно довше не видихалося

Візьміть собі на замітку

Напередодні новорічних свят багато хто замислюється, як безпечно і правильно відкривати ігристе вино, а також як його зберігати після відкриття. theLime ділиться порадами, що робити, щоб воно довше не видихалося.

Читайте також: Як довго можна зберігати пляшку вина після відкриття: часу не так багато.

Фото: pixabay.com

Як зберігати відкрите шампанське?

Відкриту пляшку із шампанським можна зберігати в холодильнику до 24 годин. Обов'язково тару потрібно закупорити або щільно обмотати фольгою. Але, як показує практика, ніякі маніпуляції не дозволять зберегти на тривалий час бульбашки. Напій швидко "видихається" і стає несмачним.

При кімнатній температурі термін зберігання скорочується до декількох годин.

Читайте також: Як зберігати відкриту пляшку шампанського: американський експерт дав пораду.

Як варіант – залишки шампанського можна заморозити у формах для льоду та використовувати у майбутньому для приготування коктейлів.

Ігристе вино є інгредієнтом багатьох соусів, десертів та основних страв. Так що краще не мучити себе несмачним напоєм, а знайти йому застосування, де він буде справді корисним та актуальним.

Фото: pixabay.com

Цікаві новини для вас:

  1. Топ-3 способи відмити духовку від жиру і запахів після святкових приготувань.
  2. Як зробити генеральне прибирання на кухні без "хімії": 5 дієвих лайфхаків.
  3. Названо найбрудніші предмети на кухні, які потрібно ретельніше мити.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Не поспішайте дзвонити сантехніку: дієві лайфхаки для прочищення зливу душу

Експерти з прибирання розповіли, як самостійно прочистити забитий злив в душі і які засоби треба використовувати

На бутерброди, до гарніру і просто так: як приготувати курячу ковбасу вдома

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як приготувати курячу ковбасу без добавок вдома

Сало в буряковому квасі - давній рецепт української закуски

Сало в буряковому квасі - стародавній український рецепт, таке сало можна зберігати два тижні