Лайм

Улюблений десерт на Новий рік: рецепт Празького торта зі згущеним молоком

Побалуйте сім'ю та друзів

Напередодні Нового року багато господинь намагаються знайти незвичні рецепти страв, щоб порадувати свою сім'ю та гостей. І якщо ви вже робили сметанник без розкатки коржів, цього разу здивуйте близьких чи друзів Празьким тортом. theLime підібрав класичний рецепт зі згущеним молоком.

Читайте також: Що приготувати на святковий стіл: рецепти гарячих страв на Новий рік-2024.

Фото: pixabay.com

Інгредієнти для бісквіту: яйця (6 шт.), цукор (150 г), борошно (115 г), какао (30 г), розпушувач (1 ч. л.), вершкове масло (40 г).

Інгредієнти для крему: вершкове масло (350 г), какао (20 г), жовтки (2 шт.), вода (40 мл), сире згущене молоко (240 г), ванільний цукор (20 г).

Інгредієнти для просочення: сире згущене молоко (3 ст. л.), вода (5 ст. л.), коньяк (1 ст. л.).

Інгредієнти для шоколадної глазурі: вершкове масло (80 г), шоколад (100 г).

Приготування:

Спочатку займемося приготуванням бісквіту. Яйця розбиваємо та відокремлюємо білки від жовтків. Білки збиваємо із половиною цукру до стійкої піни. Жовтки збиваємо з цукром, що залишився, до тих пір, поки вони не посвітлішають (приблизно 10 хвилин).

Борошно, какао, розпушувач змішуємо і просіюємо через сито. У жовтки невеликими порціями поступово вводимо білки та сухі інгредієнти та акуратно вимішуємо. Масло розтоплюємо, трохи охолоджуємо і додаємо в масу, перемішуємо. Форму змащуємо маслом та присипаємо борошном. Виливаємо тісто і випікаємо за температури 180°С 30-35 хвилин - до сухої шпажки.

Читайте також: Найноворічніший десерт: рецепт мандаринового чизкейку на святковий стіл.

Для крема жовтки перемішуємо з цукром, ванільним цукром і згущеним молоком. Заварюємо на водяній бані до загустіння (приблизно 10 хвилин), чекаємо, доки охолонуть.

М'яке вершкове масло збиваємо до пишності. Поступово додаємо заварену масу та збиваємо. Наприкінці додаємо какао.

Для просочення змішуємо в каструлі молоко та воду, доводимо до кипіння та остуджуємо. Додаємо трохи коньяку.

Для глазурі вершкове масло та шоколад розтоплюємо на водяній бані.

Бісквіт розрізаємо на 3 коржі, просочуємо кожен корж і змащуємо кремом. Збираємо торт.

Верх торта, за бажанням, можна змастити абрикосовим джемом.

Поливаємо шоколадною глазур'ю. Залишаємо Празький торт у холодильнику мінімум на 3 години, а потім розрізаємо десерт на порційні шматочки та подаємо до столу.

Фото: instagram.com/cooking_by_sofi_

Цікаві новини для вас:

  1. Як відіпрати старі жовті плями на скатертині: зробіть це перед Новим роком-2024.
  2. Як очистити келихи до блиску перед Новим роком: прості та швидкі способи.
  3. Зробіть це перед святами: як почистити столові прибори від бруду та нальоту.

Найцікавіші історії та новини дня тепер у Telegram! Підписуйтесь на канал theLime і дізнавайтеся про них швидше.

Новини партнерів

Читайте також

Знайдіть 5 відмінностей на осінній картинці - у вас є 11 секунд

Головоломки корисні для тренування мозку - знайдіть на картинках 5 відмінностей

Голубці з цибулі - незвичайний рецепт, що змусить забути про класичні

Шеф-кухар Ектор Хіменес-Браво показав, як готує голубці з цибулі - це дуже смачно і корисно

Чізкейк Сан Себастьян - рецепт того самого спаленого десерту з Іспанії

Чізкейк Сан-Себастьян всього за 30 років підкорив весь світ - розповідаємо рецепт спаленого чізкейка